ΑΓΟΡΕΣ

Ελληνικά ομόλογα: Κάτω από το 1% επέστρεψε η απόδοση του 10ετούς

  • NewsRoom


Κάτω από το όριο του 1% επέστρεψε η απόδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου καθώς το νέο κύμα της πανδημίας στρέφει τους επενδυτές προς ασφαλέστερες επενδυτικές επιλογές.

Μάλιστα τα ελληνικά ομόλογα άντεξαν την πίεση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιβ Μερσ, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος δήλωσε πως η Τράπεζα δεν προτίθεται να προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων PEPP. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα, με την EΚΤ να έχει ήδη προχωρήσει σε αγορές ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ.

Όπως έχει προαναγγείλει η επικεφαλής του ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μια νέα κίνηση τον επόμενο Δεκέμβριο προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης. Αναμένεται πως μια από τις κινήσεις θα αφορά την επέκταση του PEPP τόσο σε όγκο όσο και σε διάρκεια.

Σε αυτό το κλίμα, κι ενώ τα αντίστοιχα ομόλογα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων είδαν την απόδοσή τους να ανεβαίνει οριακά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου  διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στο 0,94% έναντι 0,63% του αντίστοιχου γερμανικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΕΚΤ: Αγόρασε ελληνικά ομόλογα €12,9 δισ. έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Λαγκάρντ: Σημαντική αποδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας το δ’ τρίμηνο

Bear trap στα χαμηλά επτά μηνών – Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ στράφηκαν οι επενδυτέςΣΧΟΛΙΑ