• ΑΓΟΡΕΣ

    Ελεγχόμενες οι πιέσεις στις ασιατικές αγορές. Συνεχίζει την πτώση του το αργό


    Η κατρακύλα της τιμής του αργού κατά τη χτεσινή συνεδρίαση… κοστίζει και στις ασιατικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για πλεονάζουσα προσφορά μεταφράζεται ως επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

    Ωστόσο οι απώλειες ήταν πιο περιορισμένες καθώς οι περισσότερες οικονομίες είναι εισαγωγείς πετρελαίου και η πτώση του αργού λειτουργεί εν μέρει θετικά.

    Το αργό πετρέλαιο χτες κατρακύλησε έως 7% φτάνοντας τα 55 δολάρια το βαρέλι σε μια από τις χειρότερες ημέρες, σε νέο χαμηλό έτους. Το Brent βρέθηκε σε χαμηλά 8 μηνών στα 64,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ τον Οκτώβριο είχε βρεθεί σε υψηλά 4 ετών. στα 86,74 δολάρια το βαρέλι.

    Ο δείκτης MSCI Asia Pacific που δεν περιλαμβάνει την Ιαπωνία υποχώρησε έως και 0,5%.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 0,85% και ο Senzen υποχώρησε 0,69%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Send κινείται 0,93% χαμηλότερα.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα τον Οκτώβριο σημείωσαν αύξηση 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ωστόσο οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση κατά 9,2%.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε 0,11% ενώ ο IDX στην Ινδονησία ενισχύεται 0,99%. Ο Sensex στην Ινδία κινείται οριακά υψηλότερα και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε με μικρές απώλειες 0,15%.

    Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε η αγορά της Αυστραλίας με το δείκτη ASX να ολοκληρώνει τις συναλλαγές 1,74% χαμηλότερα.

    Στις ασιατικές συναλλαγές, το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρεί 0,56% στα 55,38 δολάρια το βαρέλι και η αντίστοιχη λήξη του Brent σημειώνει απώλειες 0,21% στα 65,34 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ