• ΑΓΟΡΕΣ

    «Εκτόξευση» 11% για τον Dow Jones στη Wall Street, στη μεγαλύτερη άνοδο από το 1933

    Wall Street


    Με εκρηκτικό τρόπο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, με τους επενδυτές να πανηγυρίζουν για τις  θετικές ενδείξεις από το Κογκρέσο για μια συμφωνία ως προς το πακέτο για τα μέτρα στήριξης κατά του κορονοϊού, το οποίο ενδέχεται να φτάσει τα 2 τρισ. δολάρια.

    Τη θετική πορεία των διαπραγματεύσεων επιβεβαίωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία δήλωσε πως «υπάρχει πραγματική αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τις επόμενες ώρες», μιλώντας στο CNBC. «Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», συμπλήρωσε. Αντίστοιχες δηλώσεις και από τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ. «Οι διαπραγματευτές είναι στην τελική ευθεία. Σήμερα θα τελειώσει όλα αυτό το δράμα από την Ουάσινγκτον. Κοντεύουμε στο τέλος της συζήτησης», ανέφερε.

    Τα νέα ήταν ικανά να εκτοξεύσουν τον  Dow Jones με που έκλεισε στις 20.704,91 μονάδες με άνοδο 11,37%, στην μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από το 1933.  Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.447,33 μονάδες με κέρδη 9,38% ενώ ο  Nasdaq στις 7.417,86 μονάδες, με άνοδο  8,12%.



    ΣΧΟΛΙΑ