• ΑΓΟΡΕΣ

    Δομική Κρήτης: Γιατί απογειώθηκε η μετοχή, πουλάνε οι βασικοί μέτοχοι, πόσα έβγαλαν σε 11 μέρες

    Δημήτρης Κούτρας (Δομική Κρήτης)

    Δημήτρης Κούτρας, Πρόεδρος του ΔΣ Δομική Κρήτης


    Από τις 2 Φεβρουαρίου οι κυρίες Ελένη, Αλκυόνη και Αλίκη Συνατσάκη, πρόσωπα συνδεόμενα με την διοίκηση και όσους ακούν management στην κατασκευαστική εταιρεία Δομική Κρήτης έχουν αρχίσει μία διαδικασία πώλησης θέσεων.

    Επανέρχεται δε, το ερώτημα: Ότι είναι νόμιμο, είναι και… ηθικό;

    Το Χρηματιστήριο είναι αλήθεια, αποτελεί σπορ για; μεγάλα… παιδιά.

    Σούπερ κέρδη 537% εμφανίζει η μετοχή της Δομικής Κρήτης τον τελευταίο χρόνο!

    Που συνέβη, τι;

    Ο πολύπειρος των κατασκευών, ο κ. Δημήτρης Κούτρας, μετά την αποχώρησή του από την Ιντρακάτ, μπήκε στην Δομική Κρήτης, αγοράζοντας ποσοστό πάνω από 29%.

    Όπως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές, οι ιδιώτες επενδυτές ακολούθησαν, οδηγώντας την μετοχή μιας εταιρείας που έχει ανεκτέλεστο περί τα 90 εκατ. ευρώ, δηλαδή καμία σχέση με τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού και των μεγαθηρίων του κλάδου (Ιντρακάτ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), σε πρωτόγνωρα υψηλά.

    Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν, όσοι παρακολουθούν την αγορά, βλέπουν ότι οι τρεις κυρίες έχουν αυξήσει την περιουσία τους σε 11 ημέρες κατά 161.654 ευρώ (σ.σ. από τις 2/2/2024)!

    Δηλαδή, με αυτή την πρακτική είναι σα να δίνουν σύνθημα στους υπόλοιπους μετόχους ότι ήρθε η ώρα της αποκομιδής ρευστότητας, διερωτώνται παράγοντες της αγοράς.

    Τελευταία, η Δομική Κρήτης απασχόλησε την επιχειρηματική επικαιρότητα (σ.σ. πριν από τα Χριστούγεννα) καθώς διεκδικεί τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό για το έργο “Επέκταση Ιόνιας Οδού, τμήμα: Ιωάννινα – Κακαβιά”, με προϋπολογισμό 234 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και προαίρεση 76 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

    Επίσης, η Δομική Κρήτης συμμετέχει στον διαγωνισμό για το μεγάλο τμήμα του οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι, Μακρακώμη-Τυμφρηστός.

    Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται σε 161,29 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

    Η διάρκεια του έργου ανέρχεται σε 57 μήνες.

    Στο εξάμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών της Δομικής Κρήτης εμφάνισε αύξηση στα 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,56 εκατ. ευρώ έναντι 1,14 εκατ. ευρώ.

    Σε επίπεδο ισολογισμού τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ήταν αυξημένα σε 11,9 εκατ. ευρώ έναντι 11,1 εκατ. ευρώ τον 12/2022, ενώ το σύνολο του Τραπεζικού δανεισμού παρέμεινε σε χαμηλά για τον κλάδο επίπεδα των 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. ευρώ το 12/2022, με την αντίστοιχη σχέση Ξένα/Ίδια κεφάλαια να διαμορφώνεται σε 0,46.

    Διαβάστε επίσης

    Δομική Κρήτης: Νέες πωλήσεις μετοχών από την οικογένεια Συνατσάκη

    Δομική Κρήτης: Έγινε η μεταβίβαση του 29,31% των μετοχών στον Δημήτρη Κούτρα

    Το ξέφρενο ράλι στη Δομική Κρήτης, ο Δημήτρης Κούτρας και οι υπεραξίες… 263,3% σε 38 συνεδριάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ