• ΑΓΟΡΕΣ

    Διόρθωση στη Wall Street μια μέρα μετά το ρεκόρ του S&P – Στα 1.400 δολάρια ο χρυσός

    ράβδοι χρυσού

    ράβδοι χρυσού


    Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να επιλέγουν την ρευστοποίηση των κερδών της εβδομάδας, μια μέρα μετά από το ιστορικό υψηλό του S&P 500.

    Το ενδιαφέρον στράφηκε γύρω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, η οποία έχει δώσει ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, παρασύροντας και τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

    Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida επιβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει τη χαλάρωση της πολιτικής της ενώ ο επικεφαλής της St. Louis Fed, James Bullard, ο οποίος μειοψήφησε στην πρόσφατη απόφαση για την διατήρηση στο ίδιο επίπεδο των βασικών επιτοκίων και αυτόν τον μήνα, δήλωσε ότι επιθυμούσε μια μείωση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιβράδυνσης της οικονομίας και του πληθωρισμού.

    Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση -0,13% στις 26.719,13 μονάδες, με τις 18 από τις 30 μετοχές του δείκτη να κλείνουν στο «κόκκινο». Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η UnitedHealth Group (+1.82%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Walt Disney (-1.26%). Σε επίπεδο εβδομάδας ο δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,41%.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.950,46 μονάδες με πτώση -0,13%, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 2,20%. Τέλος ο Nasdaq έκλεισε στις 8.031,71 μονάδες, με πτώση -0,24, ενώ σε επίπεδο εβδομάδα σημείωσε κέρδη 3,01%

    Στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο χρυσού επέστρεψε για πρώτη φορά από το 2013 σε επίπεδο άνω των 1.400 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν σε χαλαρή νομισματική πολιτική από τη Fed. O χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,2% την Παρασκευή κλείνοντας στα 1.400,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει και τα 1.415,40 δολάρια ανά ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη +4,1% .

    Την ίδια ώρα με εβδομαδιαία κέρδη 9% έκλεισε η τιμή του συμβολαίου WTI, καθώς η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζεται, με τον πρόεδρο Τραμπ να αναβάλει την τελευταία στιγμή τον βομβαρδισμό που ετοίμαζε κατά ιρανικών στόχων, ως αντίποινα για την κατάρρευση αμερικανικού drone από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Την Παρασκευή το αμερικανικό  αργό  έκλεισε με άνοδο +0,7% στα 57,51 δολάρια ανά βαρέλι.  Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο το brent  έκλεινε με άνοδο 1,1% στα 65,16 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε στο +5%.



    ΣΧΟΛΙΑ