• Cryptocurrencies

    Βουτιά 5% για το Bitcoin μετά τα ιστορικά υψηλά

    • NewsRoom
    Bitcoin


    Μία μέρα μετά τα νέα ιστορικά υψηλά, το Bitcoin σημειώνει ισχυρές απώλειες άνω του 4% υποχωρώντας στο επίπεδο των 62.000 δολαρίων.

    Αυτή την ώρα το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κινείται στα 62.658 δολάρια με βουτιά 5,44%. Την ίδια ώρα, το ether κινείται στα 4.067 δολάρια με απώλειες 1,04%, το XRP
    στα 1,09 δολάρια με πτώση 4,63% και το Cardano στα 2,15 δολάρια με απώλειες 1,93%.

    Tο Bitcoin έφτασε στα 67.016 δολάρια την Τετάρτη, μία μέρα μετά το ιστορικό ντεμπούτο του ProShares Bitcoin Strategy ETF στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Ωστόσο, η JPMorgan θεωρεί πως για την άνοδο των τελευταίων ημερών ευθύνεται κυρίως ο φόβος για τον πληθωρισμό που οδηγεί τους επενδυτές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, παρά τα νέα ETFs που συνδέονται με τα futures του Bitcoin. Ανάλογη είναι και η άποψη του Bloomberg, καθώς θεωρεί πως οι επενδυτές εμπιστεύονται το Bitcoin ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τον χρυσό.

    Την Παρασκευή, πάντως, ξεκινά να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο το Valkyrie Bitcoin Strategy ETF με τον κωδικό BTF, ενώ την επόμενη εβδομάδα το The VanEck Bitcoin Strategy ETF, με τον κωδικό XBTF.

     «Η ανοδική δυναμική του Bitcoin θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο, αλλά η παγκόσμια ενεργειακή κρίση δεν πρέπει να αγνοηθεί», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της Oanda. «Η ενεργειακή κατανάλωση για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει πολλές κυβερνήσεις σε ενίσχυση της εποπτειας για τη συγκεκριμένη αγορά».

    Ο ίδιος τόνισε πως αν η τρέχουσα δυναμική συνεχιστεί, «το Bitcoin θα μπορούσε περαιτέρω ανοδικά στην περιοχή των 75.000 δολαρίων», ωστόσο επισήμανε πως «τα 100.000 δολάρια είναι ένα όριο δύσκολο να πιαστεί», όσο η ενεργειακή κρίση βρίσκεται στο προσκήνιο.



    ΣΧΟΛΙΑ