• Cryptocurrencies

    Τουρκία: Κατέρρευσε και δεύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων

    • NewsRoom
    Πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων


    Ένα ακόμη πλήγμα στους επενδυτές της Τουρκίας προκάλεσε το νέο «κανόνι» σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της γειτονική χώρας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

    Το δεύτερο κανόνι μετά την Thodex αφορά την Vebitcoin, την 4η μεγαλύτερη εταιρεία συναλλαγών στην Τουρκία με ημερήσιους όγκους $60 εκατ.

    Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Vebitcoin ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία της, επικαλούμενο επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών. Το Συμβούλιο Διερεύνησης Οικονομικών Εγκλημάτων της Τουρκίας δήλωσε ότι έχει αποκλείσει τους λογαριασμούς της εταιρείας και έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον της Vebitcoin και των στελεχών της.

    Η Vebitcoin είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία συναλλαγών με ημερήσιους όγκους που προσεγγίζουν τα 60 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko.com που παρακολουθεί δεδομένα σχετικά με την τιμή, τον όγκο και τη χρηματιστηριακή αξία στις αγορές κρυπτογράφησης.

    Η κατάρρευση της Vebitcoin έρχεται λίγες ημέρες μετά το «κανόνι» στην Thodex που σταμάτησε δραστηριότητες, ενώ ο 27χρονος ιδρυτής της το έσκασε από τη χώρα. Η Thodex είχε περίπου 390.000 πελάτες και οι απώλειες μπορεί να αγγίξουν τα 2 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ