• Cryptocurrencies

    Sotheby’s: Με προσφορές σε Ether η ζωντανή δημοπρασία για δύο έργα του Basnky

    • NewsRoom


    Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ανακοίνωσε πως θα κάνει δεκτές προσφορές σε Ether σε μια  ζωντανή δημοπρασία από την αίθουσα πωλήσεών του στη Νέα Υόρκη για δύο έργα του διάσημου Βρετανού καλλιτέχνη Banksy.

    Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον Sotheby’s σηματοδοτεί την πρώτη ζωντανή δημοπρασία που το κρυπτονόμισμα θα χρησιμεύσει ως το νόμισμα για την υποβολή προσφορών σε πραγματικό χρόνο, σε φυσικά έργα τέχνης.

    Τα δύο έργα του Bansky, τα “Trolley Hunters” και “Love Is In The Air”,  θα παρουσιαστούν στη δημοπρασία της 18ης Νοεμβρίου, στην  αίθουσα πωλήσεων του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, με τις προσφοράς για κάθε κομμάτι να ανακοινώνονται σε ehter.

    Οι νικητές της δημοπρασίας έχουν επίσης την επιλογή να πληρώσουν με νομίσματα όπως το δολάριο, εκτός από ether, bitcoin ή USD Coin, τα οποία είναι τα τρία κρυπτονομίσματα που δέχεται ο Sotheby’s.

    Η αξία του “Trolley Hunters” εκτιμάται από τον Sotheby’s μεταξύ των 5 και 7 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η αξία του “Love Is In The Air” μεταξύ 4 και 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τον Μάιο, ο Sotheby’s είχε γίνει ο πρώτος οίκος δημοπρασιών που δέχτηκε κρυπτονομίσματα για φυσικά έργα τέχνης, λαμβάνοντας ether και bitcoin σε μια δημοπρασία για ξεχωριστή απόδοση του “Love is in the Air”.

    Έναν μήνα νωρίτερα, είχε  πραγματοποίησε την πρώτη  δημοπρασία NFT, με πωλήσεις 16,8 εκατομμυρίων δολαρίων για έργα NFT που  δημιούργησε ο καλλιτέχνης Pak. Τα NFT είναι ψηφιακές αναπαραστάσεις έργων τέχνης και συλλεκτικών αντικειμένων που υπάρχουν σε ένα βιβλίο blockchain.

    Διαβάστε επίσης

    Δένδιας: Η UNESCO οφείλει να απαντήσει αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις

    Μητσοτάκης σε εκδήλωση της UNESCO: Να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα



    ΣΧΟΛΙΑ