• Cryptocurrencies

    Sotheby’s: Σε κρυπτονομίσματα πουλήθηκε τελικά το σπάνιο διαμάντι των 101,38 καρατίων

    • Bloomberg


    Σε κρυπτονομίσματα, έναντι 95,1 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (12,3 εκατ. δολαρίων), ποσού που καταβλήθηκε σε κρυπτονομίσματα, πουλήθηκε τελικά το διαμάντι 101,38 καρατίων που έβγαλε σε δημοπρασία ο οίκος Sotheby’s.

    Πρόκειται για την δημοπρασία ορόσημο που πραγματοποίησε ο διεθνής οίκος, στην οποία γίνονταν δεκτές πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, Bitcoin ή Ether. Πρόκειται για το πιο ακριβό αντικείμενο που έχει βγει ποτέ σε δημοπρασία για αγορά με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον Sotheby’s.

    Τo όνομα του αγοραστή δεν έγινε γνωστό. Η δημοπρασία μεταδόθηκε σε ζωντανή ροή και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από δώδεκα προσφορές.

    Σημειώνεται ότι τα διαμάντια βάρους άνω των 100 καρατίων που έχουν βγει ιστορικά σε δημοπρασία είναι λιγότερα από δέκα, με μόνο δύο από αυτά σε σχήμα αχλαδιού, όπως το συγκεκριμένο.

    Οι οίκοι δημοπρασιών δέχονται όλο και περισσότερο κρυπτονομίσματα για πληρωμή, με τον οίκο Phillips να προσφέρει ένα έργο του καλλιτέχνη του δρόμου Banksy τον περασμένο μήνα, με πληρωμή σε Ether ή Bitcoin.

    Ο οίκος Christie δέχθηκε επίσης πληρωμή με Ether τον Μάρτιο, για το ψηφιακό έργο του Beeple, “Everydays: the First 5.000 Days”, που κατέγραψε ρεκόρ καθώς πουλήθηκε έναντι 69,3 εκατ. δολαρίων.

    Αυξημένο ενδιαφέρον για αγορές με crypto

    Ο George Bak, σύμβουλος τέχνης με έδρα την Ελβετία και επιμελητής του Μουσείου Σύγχρονης Ψηφιακής Τέχνης, ο οποίος ειδικεύεται στις τεχνολογίες blockchain, επισήμανε ότι πολλά στελέχη οίκων δημοπρασιών έχουν εκπλαγεί από το έντονο ενδιαφέρον των συλλεκτών που επιθυμούν να πληρώσουν με κρυπτονομίσματα.

    «Πολλοί άνθρωποι πλούτισαν πολύ γρήγορα εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια της αγοράς crypto τον τελευταίο χρόνο, οπότε έχουν διάθεση για δαπάνες», δήλωσε ο Bak. «Αν θέλετε να είστε ανταγωνιστικοί στον κόσμο της τέχνης ως έμπορος τέχνης ή οίκος δημοπρασιών,  πρέπει να επιτρέψετε στους συλλέκτες να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα, προκειμένου να είστε πιο ελκυστικοί και καινοτόμοι».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ