• Cryptocurrencies

    Συντριβή στα κρυπτονομίσματα. Νέο χαμηλό 13 μηνών για το Bitcoin

    • NewsRoom


    Συνεχίζεται η διολίσθηση των κρυπτονομισμάτων την Τρίτη, με το Bitcoin να υποχωρεί πάνω από 7%, χάνοντας τα 5.000 δολάρια, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες διαμορφώνονται στο -30%.

    Οι χτεσινές πιέσεις, της τάξης του 14%, οδήγησαν σε νέο χαμηλό 13 μηνών για το Bitcoin, όταν τον προηγούμενο Δεκέμβριο το νόμισμα κατέγραφε ιστορικό υψηλό τα 19.511 δολάρια.

    Από την αρχή του έτους το bitcoin έχει υποχωρήσει 63,4%, ενώ βρίσκεται 75% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό.

    «Η αιματοχυσία στα κρυπτονομίσματα συνεχίζεται» ανέφερε ο Neil Wilson, υπεύθυνος ανάλυσης στο Markets.com. «Η πορεία φαίνεται να είναι χειρότερη από εδώ και πέρα. Για ποιο λόγο ακριβώς να αγοράσεις;» συμπλήρωσε.

    Την Παρασκευή, η SEC στην Αμερική επέβαλε ποινές σε  δύο startups κρυπτονομισμάτων, οι οποίες είχαν πραγματοποιήσει δημόσιες προτάσεις σε κρυπτονομίσματα (γνωστές ως ICOs).

    Airfox και Paragon Coin χρεώθηκαν ποινές από τη SEC για τη διεξαγωγή πωλήσεων νομισμάτων πέρυσι χωρίς να τις έχουν  καταγράψει ως προσφορές κινητών αξιών, ICOs.

    Ωστόσο, φέτος το bitcoin έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών θεσμικών επενδυτών. Η Fidelity ανέφερε τον προηγούμενο μήνα τη δημιουργία νέας εταιρείας θεσμικών επενδυτών που θα κάνουν trade και θεματοφυλακή σε κρυπτονομίσματα.

    Επιπλέον πολλές κεντρικές τράπεζες βολιδοσκοπούν τη δημιουργία δικών τους ψηφιακών νομισμάτων, καθώς η χρήση των μετρητών γίνεται όλο και λιγότερο συχνή, ενώ σε μερικές χώρες, όπως στη Σουηδία και στην Κίνα, έχει ακόμα και εξαφανιστεί.

     



    ΣΧΟΛΙΑ