• Cryptocurrencies

    Συλλογή NFT με 10.000 ταύρους της Wall Street έγινε sold out σε 32 λεπτά

    • NewsRoom


    Ο καλλιτέχνης Cam Rackam παρακολούθησε με δέος τη συλλογή με τα NFT 10.000 ταύρων της Wall Street που δημιούργησε να γίνεται sold out σε χρόνο ρεκόρ.

    Στα πρώτα πέντε λεπτά της κυκλοφορίας της συλλογής, τον περασμένο Οκτώβριο, που είχε στόχο τους επενδυτές λιανικής, χίλιοι από τους πολύχρωμους ταύρους που επέβαιναν σε πυραύλους είχαν ήδη πουληθεί. Περίπου οκτώ λεπτά, η μισή συλλογή αγοράστηκε, αναφέρει σε άρθρο του το insider.com.

    Σε 32 λεπτά, ήταν sold out.

    «Άνοιξα μία σαμπάνια, κάπνισα ένα πούρο στο σπίτι και είχα φρικάρει», είπε ο Rackam. «Είμαι καλλιτέχνης εδώ και 20 χρόνια… και ξαφνικά εν ριπή οφθαλμού, όλη η σκληρή δουλειά απέδωσε μαζικά».

    Οι τέσσερις ιδρυτές του λογαριασμού Wall Street Memes στο Instagram — ο οποίος εμπνεύστηκε από το εξαιρετικά δημοφιλές Wall Street Bets — κέρδισαν περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια από την αρχική πώληση και συνεχίζουν να παίρνουν δικαιώματα από τα NFT των συλλεκτών που πουλούν τους ταύρους.

    Η χαμηλότερη τιμή για έναν από τους ταύρους είναι τώρα περίπου 0,2 ether, ή περίπου 638 δολάρια, σύμφωνα με το OpenSea.

    Τα NFT, ψηφιακά κομμάτια τέχνης που είναι αποθηκευμένα στο blockchain ethereum, είναι καρτούν με το εμβληματικό άγαλμα του ταύρου που βρίσκεται έξω από την Wall Street. Υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν την αισιοδοξία για την πορεία του χρηματιστηρίου.

    Ο Rackam είπε ότι οι κάτοχοι των ταύρων έχουν πρόσβαση σε συναντήσεις και πάρτι και όσοι έχουν πολλούς θα κερδίσουν σύντομα ένα δωρεάν NFT μιας νέας συλλογής.

    Το ρίσκο

    Αλλά οι δημιουργοί της συλλογής ήθελαν να προχωρήσουν πέρα ​​από τα NFT και τη δημιουργία κοινότητας και να προσθέσουν αυτό που αγαπούν οι traders της Wall Street Bets: το ρίσκο.

    Μια νέα δυνατότητα gamification (μετατροπή σε παιχνίδι) θα επιτρέψει στους κατόχους των ταύρων να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να κάνουν το NFT τους ακόμα πιο πολύτιμο ή άχρηστο. Εάν οι κάτοχοι NFT αγοράσουν τη δυνατότητα αυτή, ένα κύκλωμα είτε θα ανατινάξει το ψηφιακό τους συλλεκτικό υλικό είτε θα το κάνει ακόμα πιο σπάνιο προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά στον ταύρο.

    «Είναι κάτι σαν να ασκείς τα δικαιώματα προαίρεσης στο χρηματιστήριο», είπε ο Boris, συνιδρυτής της σελίδας Wall Street Memes.

    «Η επιλογή σας θα μπορούσε να οδηγήσει το NFT στο μηδέν ή θα μπορούσε να κερδίσει 100x παίρνοντας το ρίσκο. Και αυτό θα φέρουμε στον κόσμο των NFT», εξήγησε.

    «Το μήνυμα πίσω από αυτή τη συλλογή NFT συνοψίζει με έναν αστείο τρόπο όλα όσα συνέβησαν τον περασμένο χρόνο», επισήμανε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Όζι Όσμπορν βγάζει το δικό του κρυπτονόμισμα

    Στέφεν Κάρι: O παίκτης του NBA πουλά αθλητικά παπούτσια NFT στην τιμή των 333 δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ