• Cryptocurrencies

    Στέφεν Κάρι: O παίκτης του NBA πουλά αθλητικά παπούτσια NFT στην τιμή των 333 δολαρίων

    • Bloomberg


    Ο παίκτης του NBA και πρόσφατoς οπαδός των κρυπτονομισμάτων Στέφεν Κάρι, κυκλοφόρησε μια συλλογή από 2.974 NFT που αποτελούν ψηφιακά αντίγραφα των παπουτσιών που φορούσε όταν έσπασε το ρεκόρ των τρίποντων αυτόν τον μήνα.

    Με τιμή στα 333 δολάρια η συλλογή είναι ήδη sold out, ενώ οι αγοραστές των NFT έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν τα ψηφιακά παπούτσια σε τρεις πλατφόρμες metaverse (μετασύμπαν) που βασίζονται στο Ethereum: την Gala Games του Eric Schiermeyer, την The Sandbox της Animoca Brands και το Decentraland. Τα καθαρά έσοδα από την πώληση θα δοθούν σε οργανισμούς που υποστηρίζουν την πρόσβαση στον αθλητισμό, σύμφωνα με τον ειδικό ιστότοπο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την μάρκα των αθλητικών παπουτσιών του Kάρι, Under Armour.

    Η δημοτικότητα των NFT φέτος είναι εκρηκτική, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην υποστήριξη τους από διασημότητες και στις αστρονομικές τιμές που πληρώνουν οι αγοραστές για την απόκτηση τους.

    Κερδοσκοπική φρενίτιδα

    Τα εικονικά αθλητικά παπούτσια Genesis Curry Flows είναι μια πρώιμη προσπάθεια της νέας τάσης των NFT: επιτρέπουν σε ένα άτομο να αγοράσει ένα ψηφιακό αγαθό μία φορά και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει σε διάφορα παιχνίδια ή εικονικές εμπειρίες. Σημειώνεται ότι υπάρχουν πέντε παραλλαγές των παπουτσιών και κάθε αγοραστής δεν γνωρίζει ποιο θα πάρει εκ των προτέρων.

    Ο ιστότοπος υποδεικνύει στους ενδιαφερόμενους τη δευτερογενή αγορά OpenSea, όπου πραγματοποιείται μεγάλο μέρος των συναλλαγών της κερδοσκοπικής φρενίτιδας των NFT.

    Οι οπαδοί του μπασκετμπολίστα Στέφεν Κάρι και των σχεδόν 3.000 τρίποντων του στο ΝΒΑ μπορεί να δώσουν μάχη με άλλους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να αποκτήσουν τα σπάνια αθλητικά παπούτσια. Ωστόσο, παρά τον ενθουσιασμό, μια πρόσφατη μελέτη της Chainalysis διαπίστωσε ότι μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων αποκομίζει τα περισσότερα από τα κέρδη των NFT.

     

    Διαβάστε ακόμη:

    Adidas: Εισέρχεται στην αγορά NFT και δημιουργεί fan club με προνόμια

    Λάτρης των NFT η Paris Hilton – Η νέα της επένδυση



    ΣΧΟΛΙΑ