• Cryptocurrencies

    Sam Bankman-Fried: Ποινή έως 6,5 χρόνια προτείνουν οι δικηγόροι για την απάτη της FTX

    • Bloomberg
    Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX

    Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX


    Ο συνιδρυτής του FTX, Sam Bankman-Fried δεν θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη από 6,5 χρόνια για την ενορχήστρωση της απάτης που οδήγησε σε κατάρρευση το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, είπαν οι δικηγόροι του σε ομοσπονδιακό δικαστή των ΗΠΑ, ο οποίος θα μπορούσε να επιβάλει ποινή έως και 20 ετών για τις σοβαρές κατηγορίες.

    Οι δικηγόροι του 31χρονου πρώην μεγιστάνα της αγοράς crypto έκαναν τη πρότασή τους στον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Lewis A. Kaplan, καταθέτοντας υπόμνημα 98 σελίδων αργά το βράδυ της Τρίτης, ενόψει της ετυμηγορίας για την υπόθεση, στις 28 Μαρτίου, αναφέρει το bloomberg.

    Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές για την επιβολή ποινής που λαμβάνουν υπόψη «το φιλανθρωπικό έργο του Sam και την αποδεδειγμένη δέσμευση προς τους άλλους, μια ποινή που θα του επιτρέπει να επιστρέψει αμέσως σε έναν παραγωγικό ρόλο στην κοινωνία θα ήταν επαρκής, αλλά όχι μεγαλύτερη από την αναγκαία, για να συμμορφωθεί με τους σκοπούς της ποινής», σύμφωνα με το υπόμνημα.

    Οι δικηγόροι του πρότειναν επίσης να μην του επιβληθεί η καταβολή αποζημίωσης ή η στέρηση περιουσιακών στοιχείων, λέγοντας ότι κανένας από τους λογαριασμούς που εντοπίστηκαν για πιθανή κατάσχεση δεν ήταν προς προσωπικό όφελος του Bankman-Fried. Υποστήριξαν ότι οι πελάτες και οι πιστωτές θα λάβουν επιστροφή των κεφαλαίων τους μέσω της διαδικασίας πτώχευσης της FTX.

    Ο Bankman-Fried καταδικάστηκε τον Νοέμβριο για απάτη και συνωμοσία, μεταξύ άλλων, έπειτα από δίκη που διήρκεσε δύο μήνες. Η τελική απόφαση του Kaplan σχετικά με την καταδίκη θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για άλλα στελέχη του κλάδου κρυπτονομισμάτων που κακοδιαχειρίστηκαν κεφάλαια.

    Οι εισαγγελείς έχουν προθεσμία έως τις 15 Μαρτίου για να απαντήσουν στο υπόμνημα.

    Ο Bankman-Fried προσέλαβε τον περασμένο μήνα τον Marc Mukasey, πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα και έμπειρο δικηγόρο υπεράσπισης, αντικαθιστώντας τους δικηγόρους που τον εκπροσώπησαν στη δίκη.

    Ο Mukasey, ο οποίος έχει ιστορικό εκπροσώπησης κατηγορουμένων για οικονομικά εγκλήματα, στα τέλη του περασμένου έτους εξασφάλισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τον ιδρυτή της Nikola Corp., Trevor Milton, πολύ χαμηλότερη από τα 11 χρόνια που ζητούσαν οι εισαγγελείς, στο ίδιο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε ο Bankman-Fried.

     Διαβάστε ακόμη:

    Enron, Madoff, Sam Bankman-Fried: Τρία κορυφαία οικονομικά σκάνδαλα που δικάστηκαν σε χρόνο – ρεκόρ

    Bitcoin: Ξεπέρασε τα 57.000 δολάρια – Στα 2,2 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς crypto

    Γερμανία: Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν 50.000 Bitcoins αξίας 2,1 δισ. δολάρια από παράνομη πλατφόρμα



    ΣΧΟΛΙΑ