• Cryptocurrencies

    Νέο «πάρτι» για το Bitcoin: Ξεπέρασε και τα 19.000 δολάρια

    • NewsRoom
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Πάνω από το όριο των 19.000 δολαρίων σκαρφάλωσε την Τρίτη η τιμή του Bitcoin, καθώς το γνωστότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου συνεχίζει ακάθεκτο το εντυπωσιακό του ράλι μέσα στο 2020.

    Οι τιμή του bitcoin έφτασαν να σημειώνουν μέσα στην ημέρα άλμα κοντά στο +4,25% σε σχέση με χθες, φτάνοντας έως τα 19.207 δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία του site CoinDesk, πριν υποχωρήσει λίγο αργότερα κοντά στις 19.000.

    Το Bitcoin έχει εκτοξευθεί κατά περισσότερο από 150% μέσα στο 2020 καθώς έχουν ενισχυθεί οι υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων έχουν προστεθεί και μεγάλα ονόματα όπως ο Paul Tudor Jones και ο Stanley Druckenmiller, ενώ βρίσκει υποστήριξη πλέον από εταιρείες όπως η Fidelity Investments, η Square και η PayPal. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς θεωρούν το bitcoin ως ένα ασφαλές καταφύγιο την περίοδο της πανδημίας, κατά τρόπο ανάλογο με την επένδυση σε χρυσό.

    Το Bitcoin βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό του Δεκεμβρίου του 2017, όταν η τιμή του είχε φτάσει τα 19.783 δολάρια, πριν ακολουθήσει μια εντυπωσιακή πτώση μέχρι τα  3.122  δολάρια την επόμενη χρονιά.



    ΣΧΟΛΙΑ