• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Καπνός πάνω από 600 δισ. δολάρια μέσα σε 2 μήνες – Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Μπάιντεν

    • Bloomberg
    Bitcoin


    Το Bitcoin συνέχισε την πτωτική πορεία του το Σάββατο, έχοντας χάσει πάνω από 50% σε σχέση με τα υψηλά ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο, δίνοντας έτσι περαιτέρω ώθηση στην κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων.

    Η υποχώρηση του Bitcoin από τα υψηλά του είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 600 δισ. δολάρια από την αξία του και πάνω από 1 τρισ. δολάρια από την αγορά των κρυπτονομισμάτων συνολικά.

    Παρότι έχουν καταγραφεί πολύ μεγαλύτερες ποσοστιαίες υποχωρήσεις, τόσο για το Bitcoin όσο και για το σύνολο της αγοράς, η τελευταία αυτή υποχώρηση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε όρους δολαρίου και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.

    Το Bitcoin έφτασε να υποχωρεί στα 34.042,78 δολάρια το Σάββατο, καταγράφοντας απώλειες 7,2%, αν και στη συνέχεια κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του.

    Απώλειες κατέγραφαν κι άλλα ψηφιακά assets, με το Ethereum να κάνει βουτιά 12%, ενώ Solana και Cardano υποχωρούσαν τουλάχιστον 17% το καθένα, σύμφωνα με το Coinbase.

    Με τις προθέσεις που έχει εκφράσει η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, η Federal Reserve, σε ό,τι αφορά τη συγκράτηση του πληθωρισμού, να προκαλούν τριγμούς τόσο στα κρυπτονομίσματα όσο και στις μετοχές, το κυρίαρχο θέμα στο σύμπαν των λεγόμενων digital assets είναι ότι τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν την ίδια πορεία με τις μετοχές και πολλές άλλες επενδύσεις ρίσκου.

    Την Παρασκευή δε ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο οι λόγοι για μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα απέναντι στα crypto: το Bloomberg News ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια αρχική στρατηγική για τα digital assets σε επίπεδο κυβέρνησης ακόμη και τον ερχόμενο μήνα, ζητώντας από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αξιολογήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν αυτά.

    Διαβάστε επίσης:

    Χάος στην αγορά crypto: Βουτιά έως τα 37.700 δολάρια για το Bitcoin, άνω του 14% η πτώση στο Ether



    ΣΧΟΛΙΑ