• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Συνεχίζεται η κατρακύλα του bitcoin

    • NewsRoom
    Bitcoin: Νέα προσπάθεια διάσπασης των 50.000 δολαρίων


    Βουτιά εξακολουθούν να σημειώνουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων και του Bitcoin, μετά από το ευρύτερο selloff που πυροδότησαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στις παγκόσμιες αγορές ενδεχόμενη χρεοκοπία της κινεζικής Evergrande.

    Σύμφωνα με το coindesk.com, αυτή την ώρα, η τιμή του Βitcoin έχει υποχωρήσει κατά 7,95% στα 43.755 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταία εβδομάδας. Πτωτικά κινούνται και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, μεταξύ των οποίων και το Ether, το οποίο έχει υποχωρήσει κατά 9,1% στα 3.054 δολάρια.

    Παράλληλα το XRP έχει υποχωρήσει κατά 12,91% στα 0.9329 δολάρια, ενώ το Cardano κατά 9,53% στα 2.13 δολάρια.

    Τέλος, το Dogecoin έχει υποχωρήσει κατά 11,04% στα 0.2117 δολάρια.

    Οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως κατέρρευσαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν το ρίσκο που προκαλούν τα απόνερα της χρεοκοπημένης Evergrande και η συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει η Fed αυτή την εβδομάδα. Οι τιμές του Bitcoin κινήθηκαν ανοδικά πρόσφατα, φτάνοντας στο υψηλό τεσσάρων μηνών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

    Η Evergrande έχει μπει σε φάση διαχείρισης κρίσης: προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για να αποπληρώσει οφειλές της σε διάφορους δανειστές, προμηθευτές και επενδυτές της.

    Οι συνολικές οφειλές της φθάνουν τα 305 δισεκατομμύρια δολάρια και εποπτικοί φορείς προειδοποιούν πως εάν η εταιρεία πτώχευε, θα μπορούσε να πυροδοτήσει κρίση σε ολόκληρο το κινεζικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

    Διαβάστε επίσης

    Bitcoin: Αποκαλυπτήρια αγάλματος προς τιμήν του μυστηριώδους δημιουργού του κρυπτονομίσματος



    ΣΧΟΛΙΑ