• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Πτώση με φόντο τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων κινούνται σε πτωτική τροχιά, καθώς η Fed έδωσε σήμα για δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2023.

    «Η αντίδραση ευθυγραμμίζεται πολύ στενά με ό,τι είδαμε και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, σε αυτό που αυτή τη στιγμή ερμηνεύεται από τις αγορές ως μια οριακά πιο επιθετική από την αναμενόμενη πολιτική από την Fed», δήλωσε ο Stephane Ouellette, διευθύνων σύμβουλος της FRNT Financial Inc.

    Το Bitcoin, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της αξίας της αγοράς crypto του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, δοκιμάζει το επίπεδο των 25.000 δολαρίων καθώς υποχωρεί για τρίτη ημέρα.

    Το Ether υποχώρησε περίπου 4,6%, ενώ τα λεγόμενα altcoins όπως το XRP και το Litecoin σημείωσαν πτώση περίπου 8% και 6%, αντίστοιχα.

    Τεστ τα 25.000 δολάρια

    Τεχνικά, το Bitcoin συνεχίζει να απειλείται από μία κατάρρευση μετά την ανοδική του πορεία το 2023, με το επίπεδο αντίστασης να ορίζεται στο εύρος των 30.000 δολ. έως 31.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον Ouellette.

    Οι αξιωματούχοι της Fed μετά από 15 μήνες αυξήσεων επιτοκίων έκαναν παύση την Τετάρτη, αλλά έδειξαν ότι πιθανότατα θα συνεχίσουν τη σύσφιξη κάποια στιγμή εντός του έτους προκειμένου να μειώσουν τον πληθωρισμό.

    «Η πτωτική πίεση στην αγορά φαίνεται να προέρχεται από traders που τοποθετήθηκαν πολύ πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της FOMC, που αγόρασαν στη φήμη και τώρα πουλούν στο γεγονός», δήλωσε ο Darius Tabatabai, συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου crypto Vertex Protocol.

    Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε ρευστοποιήσεις στο Vertex και σε πολλούς άλλους χώρους, καθώς πολλοί θέλουν να επανατοποθετηθούν εν όψει της προοπτικής των επόμενων αυξήσεων επιτοκίων, επισήμανε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι έκπτωτοι πρώην ισχυροί άνδρες της βιομηχανίας των crypto

    Binance.US: Αποκόπτεται από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα

    FED: Πάγωσε προσωρινά τα επιτόκια – Νέες αυξήσεις «βλέπουν» οι αξιωματούχοι – Βουτιά στη Wall Street

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ