• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Νέα βουτιά – Κάτω από τα 34.000 δολάρια το Bitcoin

    • Bloomberg


    Eπανέρχεται το sell-off στα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να υποχωρεί σε χαμηλό έξι μηνών και τα άλλα tokens να καταγράφουν μεγάλες απώλειες.

    Το Bitcoin με πτώση 6,6% υποχώρησε κάτω από το όριο των 34.000 δολαρίων, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία για έκτη ημέρα. Το Ether υποχώρησε κατά 6,8% και άγγιξε τα 2.201 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

    Οι ρευστοποιήσεις πλήττουν όλη την αγορά crypto, με το SOL της Solana και το ADA του Cardano να πέφτουν κατακόρυφα κατά 19% και 13%, αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η CoinGecko.

    Τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες ημέρες, με τους επενδυτές να απομακρύνονται από τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου μετά τα μηνύματα επιθετικής πολιτικής της Fed και το ξεπούλημα των μετοχών τεχνολογίας.

    Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το υψηλό όλων των εποχών που κατέγραψε τον Νοέμβριο.

    Ο Chris Weston, επικεφαλής ανάλυσης της Pepperstone Financial, επισήμανε ότι ο κλάδος είναι «υπερπουλημένος, αλλά η δυναμική είναι προς τα κάτω».

    Ο Peter Berezin, επικεφαλής ανάλυσης της ΒCA Research, εμφανίζεται δύσπιστος για το Bitcoin συνολικά, παρά το γεγονός ότι βλέπει την πιθανότητα βραχυπρόθεσμης ώθησης σε περίπτωση που ανακάμψουν οι μετοχές.

    Ωστόσο, ο μακροπρόθεσμος στόχος του για αυτό είναι μόλις 5.000 δολάρια. Οι επενδυτές που επιδιώκουν να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στραφούν στα Cardano, Solana και Polkadot έναντι των Bitcoin, Litecoin και Dogecoin, επισήμανε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κρυπτονομίσματα: Τι δείχνει το πρόσφατο sell-off για Bitcoin και Ether

    Bitcoin: Καπνός πάνω από 600 δισ. δολάρια μέσα σε 2 μήνες – Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Μπάιντεν



    ΣΧΟΛΙΑ