• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Μετά τον χρυσό, οι Ινδοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην αγορά cryptο

    • Bloomberg
    κρυπτονομίσματα


    Μπορεί οι Ινδοί να είναι γνωστοί για τη λατρεία τους στον χρυσό, ωστόσο οι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, κυρίως στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

    Συγκεκριμένα, στην Ινδία, όπου τα νοικοκυριά της χώρας κατέχουν πάνω από 25.000 τόνους χρυσού, οι τοποθετήσεις στην αγορά crypto αυξήθηκαν από περίπου 200 εκατ. δολάρια σε σχεδόν 40 δισ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Chainalysis.

    Και όλα αυτά, παρά την αντίθεση της κεντρική τράπεζας της χώρας για τη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων αλλά και την πρόταση της για απαγόρευση των συναλλαγών με ψηφιακά νομίσματα.

    Η Richi Sood, μία 32χρονη επιχειρηματίας είναι από αυτούς που αποχώρησαν από τον χρυσό και επένδυσαν στα κρυπτονομίσματα. Από τον Δεκέμβριο, έχει τοποθετήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ρουπίες (13.400 δολάρια) – μερικά από τα οποία δανείστηκε από τον πατέρα της – σε Bitcoin, Dogecoin και Ether.

    Και όπως φαίνεται, είναι τυχερή στην χρονική στιγμή που επέλεξε. Εξαργύρωσε μέρος της θέσης της όταν το Bitcoin έσπασε τα 50.000 δολάρια τον Φεβρουάριο και αγόρασε ξανά μετά την πρόσφατη πτώση. Με τα χρήματα που κέρδισε χρηματοδότησε την επέκταση στο εξωτερικό της start up εταιρείας της, Mate India, που δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση.

    «Θα προτιμούσα να βάλω τα χρήματά μου σε κρυπτονομίσματα παρά στον χρυσό», είπε η Sood. “Το Crypto είναι πιο διαφανές από το χρυσό ή τα ακίνητα και οι αποδόσεις είναι περισσότερες σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

    Η Sood περιλαμβάνεται στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των Ινδών -που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια- οι οποίοι αγοράζουν και πουλούν ψηφιακά νομίσματα. Αντίστοιχα οι traders των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 23 εκατομμύρια και στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 2,3 εκατομμύρια.

    Ενδιαφέρον από τις νεότερες ηλικίες

    Η ανάπτυξη του κλάδου στην Ινδία προέρχεται από τις ηλικίες 18-35 ετών, λέει ο συνιδρυτής του πρώτου χρηματιστηρίου crypto της Ινδίας. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία του World Gold Council έδειξαν ότι οι Ινδοί ενήλικες κάτω των 34 ετών έχουν λιγότερη όρεξη για αγορές χρυσού σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας καταναλωτές.

     

    Virtual Boom

    Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια της περαιτέρω εξάπλωσης των tokens είναι η αβεβαιότητα των κανονισμών. Πέρυσι, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε μία ρύθμιση του 2018 που απαγόρευε τις συναλλαγές σε crypto από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα την αύξηση των συναλλαγών.

    Ωστόσο, οι αρχές δεν δείχνουν διάθεση αποδοχής των ψηφιακών νομισμάτων. Η κεντρική τράπεζα της χώρας επισημαίνει ότι έχει “μεγάλη ανησυχία” σχετικά με τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία και πριν από έξι μήνες η κυβέρνηση της Ινδίας πρότεινε την απαγόρευση συναλλαγών με ψηφιακά νομίσματα.

    Σημειώνεται ότι η αξία του ενεργητικού των ψηφιακών νομισμάτων της Ινδίας παραμένει ένα περιορισμένο κομμάτι σε σχέση με την αγορά χρυσού της χώρας. Ωστόσο, η ανάπτυξη είναι ξεκάθαρη, καθώς οι ημερήσιες συναλλαγές στα τέσσερα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, εκτινάχθηκαν σε 102 εκατ. δολάρια από 10,6 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την CoinGecko.

    Η αγορά των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας, δείχνει να ακολουθεί τα βήματα της Κίνας, που ανέρχεται στα 161 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Chainalysis.

    Διαβάστε ακόμα:

    Αγορά crypto: Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων αναζητούν ταλέντα – Εκατοντάδες θέσεις εργασίας

    SkyBridge Capital: Ο χρυσός είναι καλός, αλλά το Bitcoin είναι καλύτερο για το hedge fund των 7,5 δισ. δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ