• Cryptocurrencies

    JP Morgan: Τέλος οι κρυπτογραφημένες συναλλαγές για τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου

    • NewsRoom
    Jamie Dimon, CEO της J.P. Morgan Chase

    Jamie Dimon, CEO της JP Morgan Chase


    «Για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τα χρήματά σας ασφαλή από απάτες, αλλάζουμε τους τρόπους πληρωμών σε συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτογράφηση, ενημέρωσε η ψηφιακή τράπεζα της JP Morgan, Chase τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Πλέον οι συναλλαγές κρυπτογράφησης με αποστολή χρημάτων σε κρυπτογραφημένο λογαριασμό ή με χρεωστική κάρτα δεν θα επιτρέπονται από τις 16 Οκτωβρίου, όπως ενημέρωσε η τράπεζα, η οποία προειδοποίησε ότι «αν νομίζουμε ότι πραγματοποιείτε πληρωμή που σχετίζεται με κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία θα την απορρίπτουμε».

    Η Chase στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021, ως μία από τις πιο δημοφιλείς τράπεζες της χώρας, προσελκύοντας 1 εκατ. πελάτες στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

    Με το κραχ στα κρυπτονομίσματα να έχει πλήξει βαθιά τον κλάδο και τις αποκαλύψεις για απάτες να πληθαίνουν, η Chase προχωράει σε περιορισμούς, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τραπεζών όπως η HSBC και η Nationwide Building Society, οι οποίες αυστηροποίησαν τους όρους για τις συναλλαγές με κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία νωρίτερα μέσα στο 2023.

    «Παρατηρήσαμε αύξηση του αριθμού στις απάτες που σχετίζονται με τη κρυπτογράφηση και στοχεύουν τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Γι’ αυτό το λόγο πήραμε την απόφαση να διακόψουμε την αγορά περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης με χρεωστική κάρτα Chase ή με μεταφορά χρημάτων σε ιστότοπο κρυπτογράφησης από λογαριασμό του Chase», ανέφερε η ψηφιακή τράπεζα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Jamie Dimon της JPMorgan προειδοποιεί: Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για επιτόκια 7%

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Ποιες μετοχές θα απογοητεύσουν τους επόμενους μήνες

    FTX: Μήνυση και στους γονείς του ιδρυτή Sam Bankman-Fried



    ΣΧΟΛΙΑ