• Cryptocurrencies

    Γιατί τα κρυπτονομίσματα ξαναπήραν τα… πάνω τους τον Απρίλιο

    • NewsRoom


    Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται και σήμερα, Τρίτη, τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα του πλανήτη, συνεχίζοντας το ράλι τους για τέταρτη εβδομάδα, με τα κέρδη τους για τον τρέχοντα μήνα να είναι πλέον της τάξης του 75%.

    Αιχμή του δόρατος στο ανοδικό ράλι των κρυπτονομισμάτων είναι τα Ethereum, Ripple και Bitcoin Cash. Σε ό,τι αφορά δε το Bitcoin, το διασημότερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη ενισχυόταν κατά 3,6%, με τον όγκο των συναλλαγών να έχει ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια στα δέκα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του  Coinmarketcap.com.

    Τα ψηφιακά νομίσματα επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά τον Απρίλιο καθώς πολλά χρηματιστήρια, αλλά και πολλές αγορές ομολόγων αναζητούσαν κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, χρηματιστές και επενδυτές κλήθηκαν να συνυπολογίσουν στην επενδυτική στρατηγική τους παράγοντες όπως η αύξηση των αποδόσεων και των προβλέψεων για την πορεία του πληθωρισμού, καθώς και το τεταμένο κλίμα που είχε διαμορφωθεί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας.

    Ωστόσο, ακόμη και μετά την άνοδο του 74% τον Απρίλιο, τα 10 κρυπτονομίσματα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται ως ομάδα 40% και πλέον κάτω από το επίπεδο-ρεκόρ στο οποίο είχαν αναρριχηθεί στις αρχές του Ιανουαρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ