• Cryptocurrencies

    FTX: Μάθαμε την πτώχευση από το Twitter λένε οι υπάλληλοι των θυγατρικών – Χάος με τις αναλήψεις

    • NewsRoom
    Sam Bankman-Fried, CEO FTX

    Sam Bankman-Fried, CEO FTX


    Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο φαίνεται πως έμαθαν τα νέα για την αίτηση πτώχευσης του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX του Sam Bankman-Fried αρκετές από τις συνολικά 134 οντότητες, κυρίως θυγατρικές σε διάφορα μέρη του κόσμου, που κατονομάζονταν στα έγγραφα που υπέβαλε η εταιρεία.

    Η FTX, η οποία είχε αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αρχή του έτους, κατέρρευσε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έπειτα από το σοκ που προκάλεσε ένα άρθρο του CoinDesk το οποίο αμφισβητούσε τα οικονομικά της αδελφής εταιρείας Alameda Research, του Sam Bankman-Fried. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου έξοδο πελατών και επενδυτών από το ανταλλακτήριο, η οποία ενισχύθηκε μετά την αποτυχημένη προσπάθεια εξαγοράς-διάσωσης του FTX.com που επιχείρησε η αντίπαλη Binance.

    Η αίτηση πτώχευσης που κατατέθηκε την Παρασκευή ονομάζει πολλές τοπικές θυγατρικές της FTX, διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι το Γιβραλτάρ και την Ιαπωνία, μαζί με την αδελφή εταιρεία Alameda Research, ως «οφειλέτες» που αναζητούν προστασία από την πτώχευση, σύμφωνα με το κεφάλαιο 11 του κώδικα των ΗΠΑ .

    Ωστόσο, το προσωπικό της FTX Japan και άλλων θυγατρικών, που περιλαμβάνονται στους οφειλέτες, έμαθαν για την κατάθεση ταυτόχρονα με όλους τους άλλους, αναφέρει το CoinDesk.

    «Το μάθαμε στο Twitter», ανέφερε στο CoinDesk ένας υπάλληλος σε μια θυγατρική της FTX εκτός των ΗΠΑ, υπό τον όρο της ανωνυμίας, φοβούμενος αντίποινα.

    Το ίδιο άτομο είπε ότι το προσωπικό της FTX στην Τουρκία είχε βάλει τους μισθούς και τα μπόνους τους στην εταιρεία λόγω της δυσπιστίας προς τις τοπικές τράπεζες και του πληθωρισμού της λίρας. Η FTX Turkey επιτρέπει στους πελάτες της να αποσύρουν κάποια ποσά σε τουρκικές λίρες κατά διαστήματα από την Πέμπτη, σύμφωνα με τις αναρτήσεις της στο Twitter. «Είναι μια γαμ…η καταστροφή», πρόσθεσε.

    Η πηγή πρόσθεσε ότι το προσωπικό είχε ζητήσει σαφήνεια από τον Bankman-Fried, λέγοντας ότι έπρεπε να απαντήσουν στους πελάτες και ήταν υπό έλεγχο.

    «Κυριολεκτικά κάνουν εμετό, είναι πολύ κακό»,  ανέφερε για τους ανθρώπους που δουλεύουν στις επιχειρήσεις της FTX σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι, «όλοι βάζουν όλη τους τη δουλειά, τη ζωή, τη φήμη τους για αυτόν τον τύπο», αναφερόμενος στον Sam Bankman-Fried. .

    Μια άλλη οντότητα που κατονομάζεται στην αναφορά είπε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε κρατήσει τους πάντες στο σκοτάδι, αλλά ότι είχαν δει την κατάθεση πτώχευσης να πλησιάζει.

    Ο γενικός σύμβουλος της FTX των ΗΠΑ, Ryne Miller, ενημέρωσε τους υπαλλήλους της FTX σε όλο τον κόσμο για την πτώχευση σε εσωτερικό σημείωμα που δημοσιεύτηκε στο Slack μόλις τέσσερα λεπτά πριν από την ανάρτηση στο Twitter που ανακοινώνει το ίδιο.

    «Να παρακολουθείτε το Twitter του Σαμ. Δημοσιεύει ειδήσεις εκεί περισσότερο από εσωτερικές ενημερώσεις», είπε μια πηγή από την FTX Japan, η οποία ενημερώθηκε επίσης για την κατάθεση μέσω Twitter.

    Η FTX US διέκοψε τις αναλήψεις το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Νέας Υόρκης), ανέφερε μια πηγή. Αρκετά πορτοφόλια που σχετίζονταν με το ανταλλακτήριο εξακολουθούσαν να διατηρούν περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την ώρα.

    Διαβάστε επίσης

    Bankman-Fried (FTX): “Σοκαρίστηκα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα”

    Τίτλοι τέλους για το FTX – Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης



    ΣΧΟΛΙΑ