• Cryptocurrencies

    Έτος ρεκόρ για τους χάκερ κρυπτονομισμάτων: Έχουν αποσπάσει πάνω από 3 δισ. δολάρια

    • Bloomberg


    Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να έχουν καταρρεύσει φέτος, ωστόσο, παραμένουν μία ψηφιακή ταμειακή μηχανή για τους χάκερς.

    Τουλάχιστον 718 εκατομμύρια δολάρια έχουν κλαπεί μέχρι στιγμής μόνο τον Οκτώβριο, με τον συνολικό απολογισμό για το σύνολο του έτους να ξεπερνά τα 3 δισ. δολάρια. Το 2022 θα αποτελέσει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, χρονιά ρεκόρ σε παραβιάσεις χάκερς, υποστηρίζει η εξειδικευμένη στo blockchain εταιρεία Chainalysis Inc.

    Οι περισσότεροι από τους στόχους αφορούν στα λεγόμενα κέντρα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης — ή DeFi –, τα οποία αναπτύσσουν αλγόριθμους βασισμένους σε λογισμικό που επιτρέπουν στους επενδυτές της αγοράς crypto να συναλλάσσονται, να δανείζονται και να δανείζουν ψηφιακά νομίσματα χωρίς να χρησιμοποιούν κεντρικό ενδιάμεσο.

    Οι χάκερ έχουν αποκτήσει εμπειρία στην εκμετάλλευση των αδυναμιών της ασφάλειας, της κωδικοποίησης και της δομής των αγορών DeFi.

    «Ο Οκτώβριος είναι πλέον ο πιο επιβαρυμένος μήνας» για τη δραστηριότητα των χάκερ το 2022, ανέφερε η Chainalysis την Πέμπτη στο Twitter, προσθέτοντας ότι οι γέφυρες μεταξύ των blockchain έχουν επίσης μεγάλη ευπάθεια.

    Δύο μεγάλες υποθέσεις έχουν συνταράξει τον τομέα των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες ημέρες. Η μία ήταν η ληστεία κατά την οποία ένας χάκερ απέσπασε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια από την υπηρεσία DeFi Mango χειραγωγώντας την τιμή του ψηφιακού της νομίσματος. Ο δράστης εξαφάνισε καταθέτες της πλατφόρμας κατά τη διαδικασία.

    Crypto Thefts | Crypto thieves have made off with over $1.7 billion in this year's 10 biggest exploits
    Οι κλέφτες κρυπτονομισμάτων έχουν αποσπάσει πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα 10 μεγαλύτερα περιστατικά του τρέχοντος έτους

    Την περασμένη εβδομάδα, 2 εκατομμύρια Binance Coins — που ισοδυναμούν με σχεδόν 570 εκατομμύρια δολάρια — ουσιαστικά αποσπάστηκαν και κατασχέθηκαν από έναν χάκερ. Περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια δεν ανακτήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα “πάγωσαν”, σύμφωνα με δηλώσεις της Binance.

    Οι πλατφόρμες DeFi έχουν γίνει συχνά στόχος χακαρίσματος. Νωρίτερα φέτος, η Chainalysis υπολόγισε ότι ομάδες που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα έχουν κλέψει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια crypto από πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).

    Διαβάστε ακόμη

    Κρυπτονομίσματα: Νέα επίθεση χάκερς – Κλοπή ύψους 568 εκατ. δολαρίων από την Binance

    Παράγοντας νέας κρίσης τα crypto – Προειδοποιήσεις ESMA μέσω Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς – Στο 120% η μόχλευση



    ΣΧΟΛΙΑ