• Cryptocurrencies

    Εταιρεία εξόρυξης Bitcoin έβγαλε εκατομμύρια πουλώντας ενέργεια στον καύσωνα!

    • Bloomberg
    Η εταιρεία εξόρυξης Bitcoin Riot Platforms

    Η εταιρεία εξόρυξης Bitcoin Riot Platforms έβγαλε εκατομμύρια δολάρια πουλώντας ενέργεια, αντί να παράγει tokens το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων συνέχισε να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αντίκτυπο των χαμηλών τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων


    Η εταιρεία εξόρυξης Bitcoin Riot Platforms έβγαλε εκατομμύρια δολάρια πουλώντας ενέργεια, αντί να παράγει tokens το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων συνέχισε να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αντίκτυπο των χαμηλών τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

    Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Castle Rock του Κολοράντο, είχε 13,5 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις περικοπής ενέργειας κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ από την εξόρυξη είχε έσοδα 49,7 εκατ. δολαρίων. Πέρυσι, η Riot είχε εξασφαλίσει 27,3 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις περικοπής ενέργειας και 6,5 εκατομμύρια δολάρια το 2021 από πωλήσεις ενέργειας στο Electric Reliability Council (ERCOT) του Τέξας, το οποίο είναι ο διαχειριστής του δικτύου για την πολιτεία του Τέξας.

    Η καθαρή ζημία της Riot το β’ τρίμηνο μειώθηκε στα 27,7 εκατομμύρια δολάρια, ή στα 17 σεντς ανά μετοχή, από 353,6 εκατομμύρια δολάρια ή 2,71 δολάρια ανά μετοχή που ήταν όταν η τιμή του Bitcoin έκανε βουτιά το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Συνολικά, τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν στα 76,6 εκατομμύρια δολάρια, αν και ήταν λιγότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

    Η εταιρεία είχε πιστώσεις 18,3 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με βάση τις τελευταίες μηνιαίες ενημερώσεις της, συμπεριλαμβανομένων 14,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε πιστώσεις περικοπής ενέργειας που έλαβε από την πώληση ενέργειας πίσω στο δίκτυο του ERCOT σε τιμές spot βάσει των μακροπρόθεσμων συμβάσεων ηλεκτρικής ενέργειας που έχει και 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις που ελήφθησαν από τη συμμετοχή της σε προγράμματα ανταπόκρισης για την κάλυψη της ζήτησης που έτρεξε ο διαχειριστής.

    Δεν είναι σαφές ποιες άλλες εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα ανταπόκρισης για την κάλυψη της ζήτησης, δεδομένου ότι η συμπερίληψη των παρόχων είναι «εθελοντική και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένας οργανισμός έχει τα προσόντα να παρέχει Υπηρεσίες Ανταπόκρισης στη Ζήτηση ούτε γίνεται διάκριση μεταξύ ενεργών και ανενεργών οργανισμών», όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του ERCOT.

    Τα περιθώρια για τις εταιρείες εξόρυξης Bitcoin έχουν συρρικνωθεί από πέρυσι, όταν η τιμή του Bitcoin έπεσε κατακόρυφα και το κόστος ενέργειας εκτινάχθηκε στα ύψη. Η Riot είναι μεταξύ των εταιρειών εξόρυξης που έχουν καταφέρει να έχουν έσοδα κλείνοντας τις ενεργοβόρες δραστηριότητές τους και μεταπωλώντας την ισχύ τους σε υψηλότερη τιμή όταν υπάρχει έλλειψη.

    Η εταιρεία, η οποία έχει στο Τέξας μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις εξόρυξης Bitcoin στον κόσμο, έβγαλε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια κατά τους θερμότερους μήνες στην πολιτεία, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ εν μέσω των κυμάτων καύσωνα.

    Η εξόρυξη Bitcoin είναι μία ενεργοβόρος διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας οι εταιρείες εξόρυξης χρησιμοποιούν ακριβούς εξειδικευμένους υπολογιστές για να επαληθεύουν αρχεία συναλλαγών στην blockchain και να ανταμείβονται με tokens.

    Η μετοχή της Riot έχει σημειώσει άνοδο περίπου 380% φέτος, σε περίπου 16,34 δολάρια. Η μετοχή, η οποία είχε φτάσει να διαπραγματεύεται έως και στα 79 δολάρια τον Φεβρουάριο του 2021, έχασε 85% πέρυσι.

    Διαβάστε επίσης

    Alibaba: Άλμα 14% στα έσοδα – Συνεχίζεται η αναδιοργάνωση

    Καμπανάκι από τη γερμανική RWE: Κίνδυνος για το κλίμα η κρίση στα αιολικά



    ΣΧΟΛΙΑ