• Cryptocurrencies

    Έρχεται νομοσχέδιο για crypto- Συνεχίζει τη κάθοδο το Bitcoin

    Bitcoin

    Bitcoin


    Έχασε τη μάχη με το κατώφλι των 30.000 δολαρίων το Bitcoin, το οποίο όχι μόνο έχασε τα κέρδη της Δευτέρας, αλλά έπεσε στο 6% μέσα σε λίγες ώρες.  Αντίστοιχα, πτωτική πορεία είχε και το Ether που υποχώρησε 4% στα 1.784,43δολάρια  την Τρίτη, μία δύσκολη ημέρα για τα crypto.

    Τις τελευταίες εβδομάδες τα crypto να ακροβατούν για την επιβίωσή τους στην αγορά, μη μπορώντας να ξεπεράσουν ακόμα το σοκ του Terra USD και οι επενδυτές δυσκολεύονται να εμπιστευτούν και πάλι τις αγαπημένες τους ψηφιακές επιλογές, μετά τις απώλειες που είχαν.

    Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές για θέσπιση κανόνων στην αγορά των crypto.

    Στις ΗΠΑ, ένα σαρωτικό και φιλόδοξο νομοσχέδιο που θέλει να βάλει κανόνες θα εισηχθή την Τρίτη από τη Ρεπουμπλικανή από το Ουαϊόμινγκ, Cynthia Lummis και τη Δημοκρατική της Νέας Υόρκης, Kirsten Gillibrand και πρόκειται για μια από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες ρύθμισης της κατηγορίας ασταθών περιουσιακών στοιχείων. Αν και οι πιθανότητες ψήφισης είναι ελάχιστες ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αφετηρία για τις διαπραγματεύσεις του επόμενου έτους.

     Την ίδια ώρα σύμφωνα με αναφορές η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά την πιθανότητα το διακριτικό BNB, ένα κρυπτονόμισμα που εκδίδεται από την Binance, μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως «secyrity», εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των επενδυτών του.

    Βέβαια, σημειώνεται ότι η BNB ηγήθηκε του sell-off σε όλη την αγορά.

    Η αγωνία για Bitcoin

    Το πιο διάσημο ψηφιακό νόμισμα έχει περάσει δύσκολα τους τελευταίους μήνες.

    Στο απόγειό του τον περασμένο Νοέμβρη έφτασε τα 68.982 δολάρια, όμως από τότε μόνο πτωτική είναι η πορεία του με μικρές ανακάμψεις.

    Το Bitcoin έχει υποστεί οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες απώλειες, κατρακυλώντας άνω του 50% στα 30.000 δολάρια, ένα όριο με το οποίο παλεύει τις τελευταίες ημέρες.

    Η αγορά των κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει την αστάθεια αυτής των αγορών, με τους επενδυτές να αντιμετωπίζουν τους ίδιους φόβους, όπως η επιθετική αύξηση των επιτοκίων, η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, ο κίνδυνος επιβράδυνσης της οικονομίας ή μια ύφεση.

    Ωστόσο, ειδικά για το Bitcoin, υπάρχουν και φωνές που βλέπουν θετικά το μέλλον του. Ο Nikolaos Panigirtzoglou της JPMorgan είπε τον περασμένο μήνα ότι βλέπει περίπου 30% ανοδο στο κρυπτονόμισμα, από την τωρινή του τιμή.

    Διαβάστε επίσης:

    Συρρικνώνεται η βιομηχανία των crypto, μετά τη μεγάλη φυγή των επενδυτών

    Ποιοι συγκρίνουν τα κρυπτονομίσματα με τη φούσκα dotcom



    ΣΧΟΛΙΑ