• Cryptocurrencies

    Ποιοι συγκρίνουν τα κρυπτονομίσματα με τη φούσκα dotcom


    Ζοφερό περιγράφουν το μέλλον των κρυπτονομισμάτων οι αγορές που ασχολούνται με το ψηφιακό νόμισμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.

    Πάνω από 19.000 κρυπτονομίσματα και δεκάδες πλατφόρμες blockchain έχουν κατακλύσει την αγορά τα τελευταία χρόνια, με τους «παίκτες» της βιομηχανίας crypto να αναρωτιούνται: «χρειαζόμαστε τόσα πολλά;».

    «Στην αρχή του Διαδικτύου (2000), είχαμε πολλές εταιρείες dotcom και κάποιες ήταν απάτες, δεν είχαν καμία αξία και όλα αυτά στη συνέχεια ξεκαθαρίστηκαν. Και τώρα έχουμε πολύ χρήσιμες και νόμιμες εταιρείες», είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Web3 Foundation, Bertrand Perez, κάνοντας τη σύγκριση με τα κρυπτονομίσματα.

    «Από την κατάρρευση του Terra συνειδητοποιήσαμε ότι βασικά υπάρχουν πάρα πολλά blockchain εκεί έξω, πάρα πολλά ψηφιακά νομίσματα. Και αυτό προκαλεί σύγχυση στους χρήστες και μπορεί να επιφέρει και κινδύνους.

    Ο Brad Garlinghouse, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας πληρωμών μέσω blockchain Ripple, εξέφρασε ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς, αναρωτώμενος: «αν όντως χρειαζόμαστε 19.000 νέα νομίσματα σήμερα. Στον κόσμο των fiat (παραστατικό χρήμα) υπάρχουν ίσως 180 νομίσματα».

    Ποια crypto θα επιβιώσουν

    Ο Διευθυντής Επενδύσεων της Guggenheim, Scott Minerd, συνέβαλε στην απαισιοδοξία που επικρατεί στον χώρο των crypto, όταν είπε ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είναι «σκουπίδια» και μόνο το  Βitcoin και το Εther θα επιβιώσουν.

    Η αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά την κατάρρευση του Terra συνεχίζει να δέχεται πιέσεις.

    Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50%  από το σημείο ρεκόρ που σημείωσε τον περασμένο Νοέμβριο, με πολλά άλλα ψηφιακά διακριτικά να είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα υψηλά τους.

    Πολλές διαφορετικές πλατφόρμες blockchain από το Ether έως τη Solana διεκδικούν μια ηγετική θέση στον κλάδο.

    Αλλά ο Brett Harrison, Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX U.S., είπε από το σύνολο των κρυπτονομισμάτων δεν θα επιεβιώσουν όλα.

    Ειδικότερα, προέβλεψε ότι θα υπάρξουν μόλις δύο ξεκάθαροι νικητές, χωρίς να τους μετονομάσει.

    «Πιθανότατα σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχουν πολλές από τις blockchain που γνωρίζουμε όλοι σήμερα. Νομίζω ότι θα υπάρξουν δύο ξεκάθαροι νικητές για διαφορετικά είδη εφαρμογών», ανέφερε.

    Και κατέληξε: «Η αγορά θα το τακτοποιήσει με την πάροδο του χρόνου».

    Διαβάστε επίσης:

    Σε ελεύθερη πτώση τα crypto – H JP Morgan στηρίζει το Bitcoin

    Η μεγάλη φυγή: Συντριβή 80% στο Ether βλέπει η 22V



    ΣΧΟΛΙΑ