• Cryptocurrencies

    Crypto: Μάχη του Bitcoin για επιστροφή στα 17.000 δολάρια

    • NewsRoom


    Ήπιες αυξομειώσεις καταγράφουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων το Σάββατο, με τους traders να προσπαθούν να διακρίνουν τις κινήσεις που φέρνει η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX το οποίο οδηγήθηκε σε χρεοκοπία, λόγω των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας.

    Το Bitcoin κινείται ελαφρώς ανοδικά, φτάνοντας αυτή την ώρα στα 16.923,5 δολάρια, σύμφωνα με το Coindesk, την ώρα που το Ethereum κινείται με ισχυρή άνοδο στα 1.276,76 δολάρια. Το XRP υποχωρεί αυτή την ώρα στα 0,36881357 δολάρια. Το Solana υποχωρεί στα 15,15 δολάρια ενώ το FTX Token βυθίζεται ξανά στα 2,18 δολάρια.

    Ισχυρά ανοδικά κινείται το Dogecoin, το οποίο  επανακάμπτει στα 0,09217239 δολάρια με άνοδο άνω του 10% μετά την νέα ώθηση που έλαβε από ένα μήνυμα του Elon Musk στο Twitter.

    «Η τιμή του bitcoin ήταν παράλογα σταθερή τις τελευταίες εβδομάδες δεδομένης της αστάθειας σε άλλες αγορές», ανέφεραν αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμα την Παρασκευή. «Βρισκόμαστε στη μέση ενός άλλου γεγονότος απομόχλευσης στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης και μέχρι στιγμής έχει περιορισμένη μετάδοση σε ευρύτερες αγορές μετοχών πέρα ​​από το συναίσθημα, καθώς τα ιδρύματα κρυπτογράφησης δάνειζαν το ένα στο άλλο».

    Η άνοδος της αγορές έρχεται παρά την «μυστηριώδη» εκροή ποσών τα ξημερώματα του Σαββάτου από το FTX, κατά την οποία εξαφανίστηκαν 473 εκατομμύρια δολάρια σε Tokens, ενώ άλλα άλλα μεταφέρθηκαν για φύλαξη σε «cold wallets».

    Παρά τη μάχη που δίνει το Bitcoin  κόντρα στην κρίση στην αγορά, αναλυτές της Morgan Stanley έσπευσαν να δηλώσουν πως τα 12.500 δολάρια αποτελούν το επόμενο επίπεδο υποστήριξης για το διασημότερο κρυπτονόμισμα.

    Όσο για τα Stablecoins, διατήρησαν τις αξίες τους 1 προς 1 με το δολάριο ΗΠΑ, παρά τη σύντομη αποσύνδεση για το USDT της Tether την Πέμπτη. Η διαπραγμάτευση για το GeminiUSD, ένα stablecoin που εκδόθηκε από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Gemini, σταμάτησε στο Coinbase το πρωί του Σαββάτου μετά από μια τεράστια κίνηση που οδήγησε την τιμή του στα 1,68 $ μόνο σε αυτό το ανταλλακτήριο. Η Coinbase ανέφερε πως ερευνά το ζήτημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Reuters: Κεφάλαια πελατών ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων αγνοούνται στο FTX

    Sam Bankman-Fried: Το παιδί-θαύμα, οι χαμένοι της Silicon Valley και η περιουσία 14 δισ. ευρώ που έκανε φτερά μέσα σε μία ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ