• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Η επόμενη αντίσταση και οι πιθανότητες νέου ράλι

    • Bloomberg
    Bitcoin: Η επόμενη αντίσταση και οι πιθανότητες νέου ράλι


    Στο κρίσιμο επίπεδο των 50.000 δολαρίων πλησιάζει και πάλι το Bitcoin που συνεχίζει να ανακάμπτει μετά από μια πολύμηνη περίοδο αδυναμίας.

    Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο έφτασε, το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, τα 49.704 δολάρια, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τις 16 Μαΐου. Το νέο ράλι του Bitcoin έρχεται μάλιστα παρά τον σπάνιο συνδυασμό τεχνικών εμποδίων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων ένα χαμηλό τον Απρίλιο περίπου στα 47.000 δολάρια και ένα σύμπλεγμα των τεχνικών δεικτών Fibonacci και Ichimoku μεταξύ 47.000 και 48.000 δολαρίων.

    «Η επόμενη μεγάλη αντίσταση, προς το παρόν, είναι στη ζώνη των 50.000 δολαρίων», δήλωσε ο Κωνσταντίν Ανισίμοφ, εκτελεστικός διευθυντής στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων CEX.IO.

    «Η άνοδος που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα δεν είναι ακόμη ενδεικτική ενός μαζικού άλματος, αν μπουν όμως στην αγορά περισσότεροι αγοραστές για να ωθήσουν την τιμή πάνω από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, μπορεί να προκληθεί φρενίτιδα που θα κατευθύνει την τιμή προς έναν μεσοπρόθεσμο στόχο της τάξης των 55.000 δολαρίων».

    Το Bitcoin πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών

    Το Bitcoin έχει ανακάμψει αφού ταλαντεύθηκε για εβδομάδες μεταξύ 30.000 και 40.000 δολαρίων, έχοντας αφήσει πίσω για τα καλά το ρεκόρ κοντά στα 65.000 δολάρια που σημείωσε στα μέσα Απριλίου.

    Ωστόσο, το κρυπτονόμισμα παραμένει σημαντικά ενισχυμένο σε επίπεδο δωδεκαμήνου, μετά την πρόοδο που σημείωσε σε επίπεδο αποδοχής από θεσμικούς επενδυτές και μεγάλα ονόματα, όπως ο διαχειριστής hedge funds Paul Tudor Jones και ο Stan Druckenmiller.

    Σύμφωνα με την Chainalysis, η τάση υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως έχει αυξηθεί περίπου κατά 881% τους τελευταίους 12 μήνες.



    ΣΧΟΛΙΑ