• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Βουτιά μετά το ρεκόρ – Αυξάνονται τα σενάρια για «φούσκα»

    • Bloomberg


    Διευρύνονται οι απώλειες του Bitcoin μετά το τελευταίο ιστορικό υψηλό που κατέγραψε, εν μέσω του αυξανόμενου προβληματισμού για το κατά πόσο το πρόσφατο ράλι στα κρυπτονομίσματα αποτελεί ένδειξη της κερδοσκοπικής φούσκας των παγκόσμιων αγορών.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως και 5,6% στις ασιατικές συναλλαγές την Παρασκευή, προτού περιορίσει μέρος των απωλειών και διαμορφωθεί στα 67.300 δολάρια. Το token σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό μία ημέρα νωρίτερα, φτάνοντας σχεδόν στα 73.798 δολάρια.

    Η φετινή άνοδος τόσο του Bitcoin όσο και του δείκτη των 100 κορυφαίων tokens – στα οποία περιλαμβάνονται και τα Ether, BNB και Solana – μετριάστηκε περίπου στο 60%.

    Τα στοιχήματα για μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ συνέβαλαν στην τόνωση του ράλι στις παγκόσμιες μετοχών, ομολόγων και κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, αλλά οι επενδυτές επαναξιολογούν αυτά τα στοιχήματα μετά τα στοιχεία για επίμονες πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ.

    Έρχονται προβλήματα;

    Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Michael Hartnett, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Bank of America, δήλωσε ότι οι αγορές παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας μετά την άνοδο ρεκόρ των αποκαλούμενων Magnificent Seven μετοχών του τεχνολογικού κλάδου και του ιστορικού υψηλού των κρυπτονομισμάτων.

    Τα σχόλια αυτά τροφοδοτούν τις αντιπαραθέσεις στη Wall Street για το κατά πόσο πολλές αγορές είναι ευάλωτες σε μια πιθανή υποχώρηση. Για το Bitcoin, οι υποστηρικτές του επισημαίνουν τα περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρών εισροών στα αμερικανικά ETFs του ψηφιακού νομίσματος και την επερχόμενη μείωση της προσφοράς του, ως θεμελιώδη στοιχεία στήριξης του.

    Μια έκθεση την Πέμπτη που έδειξε άνοδο στις τιμές των παραγωγών στις ΗΠΑ τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι η εκστρατεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τον έλεγχο του πληθωρισμού απέχει πολύ από το τέλος της.

    Bitcoin Dips Under $67,000 After Retreat From Record
    To Bitcoin βυθίστηκε κάτω από τα 67.000 δολάρια μετά το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε

    Το Bitcoin «υπονομεύτηκε από την άνοδο των αποδόσεων στις ΗΠΑ και του αμερικανικού δολαρίου που ακολούθησαν μετά τα “καυτά” στοιχεία για τον πληθωρισμό», έγραψε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγορών στην IG Australia Pty.

    Η πτώση του token σημειώθηκε παράλληλα με τις ενδείξεις αυξημένης επιφυλακτικότητας στην αγορά παραγώγων.

    Τα δεδομένα της Coinglass δείχνουν ότι bullish στοιχήματα σε κρυπτονομίσματα αξίας 526 εκατ. δολαρίων έχουν ρευστοποιηθεί τις τελευταίες 24 ώρες – το υψηλότερο ποσό εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου – Νέο ρεκόρ πάνω από τα 73.000 δολάρια

    Ether: Έπιασε για πρώτη φορά από το 2021 τα 4.000 δολάρια – Τα 70.000 ξεπέρασε νωρίτερα το bitcoin

    Βουλή των Αντιπροσώπων σε ByteDance: Πουλήστε το TikTok ή τέλος η εφαρμογή στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ