• Διεθνής πολιτική

    Ρωσική επίθεση σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε έξι στα ανατολικά της Ουκρανίας

    Σεργκέι Σοϊγκού, Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας

    Σεργκέι Σοϊγκού, Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας


    Μια ρωσική επίθεση σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυμάτισε έξι την Τετάρτη στην ουκρανική πόλη Hirnyk, μόλις 12 χιλιόμετρα από την πιο τεταμένη περιοχή του μετώπου, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών για το χτύπημα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βαντίμ Φιλάσκιν. Εικόνες που μοιράστηκε μέσω Telegram δείχνουν κατεστραμμένες κατοικίες.

    Το Hirnyk απέχει μόλις περίπου 12-15 χιλιόμετρα από τη ζώνη μάχης κοντά στην ουκρανική Maryinka στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει την προώθησή τους.

    Ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι περιέγραψε πρόσφατα την κατάσταση στην περιοχή Maryinka ως μία από τις πιο δύσκολες.

    Τα στρατεύματα του Κιέβου περιμένουν απεγνωσμένα την αποσοτλή νέων πυρομαχικών και όπλων, η οποία καθυστερεί εδώ και μήνες εξαιτίας πολιτικών διαφωνιών στο αμερικανικό Κογκρέσο.

    Παρόλο που ορισμένα όπλα έχουν ήδη έρθει, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε σε σημαντική επιτάχυνση της ταχύτητας των παραδόσεων, λέγοντας ότι ολόκληρη η κατάσταση στο πεδίο της μάχης εξαρτάται άμεσα από αυτό.

    Διαβάστε επίσης:
    Νετανιάχου: Στα «σκαριά» ένταλμα σύλληψής του από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

    Γιούσαφ: Ξεκινούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του στη Σκωτία μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας

    Ακτοπλοΐα: Πώς θα μεταφέρονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

     



    ΣΧΟΛΙΑ