• Cryptocurrencies

    JP Morgan: Στα 38.000 δολάρια η εύλογη αξία του bitcoin

    • Bloomberg


    Η «εύλογη αξία» του bitcoin είναι περίπου 12% κάτω από την τρέχουσα τιμή, με βάση την αστάθειά του σε σύγκριση με τον χρυσό, υποστηρίζουν αναλυτές της JPMorgan Chase & Co, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου.

    Το επίπεδο της εύλογης αξίας υπολογίζεται περίπου στα 38.000 δολάρια με δεδομένο ότι το Bitcoin είναι περίπου τέσσερις φορές πιο ασταθές από τον χρυσό, αναφέρουν σε σημείωμα προς τους επενδυτές.

    Σύμφωνα με ένα σενάριο, όπου η διαφορά μεταβλητότητας θα μειωθεί σε τρεις φορές, η εύλογη αξία αυξάνεται στα 50.000 δολάρια, επισημαίνουν.

    Το κρυπτονομίσμα διαπραγματευόταν νωρίτερα στα 43.483 δολάρια.

    «Η μεγαλύτερη πρόκληση για το Bitcoin στο μέλλον είναι η αστάθειά του και οι κύκλοι ανόδου και ύφεσης που εμποδίζουν την περαιτέρω θεσμική υιοθέτηση του», έγραψαν οι αναλυτές.

    Ο μακροπρόθεσμος θεωρητικός στόχος του Πανηγυρτζόγλου για το Bitcoin — ένα επίπεδο που θα διαμόρφωνε τη συνολική του αγοραία αξία αντίστοιχα με αυτή του χρυσού που κατέχεται ιδιωτικά για επενδυτικούς σκοπούς — βρίσκεται στα 150.000 δολάρια, από 146.000 δολάρια πριν από ένα χρόνο.

    Bitcoin is trading above what JPMorgan sees as fair value levels

    Οι αναλυτές επισήμαναν επίσης ότι η διόρθωση της τιμής του token τον Ιανουάριο μοιάζει λιγότερο με την πτώση του περασμένου Μαΐου, όπου το Bitcoin υποχώρησε έως και 50%. Ωστόσο, μετρήσεις υποδεικνύουν τώρα μια «πιο μακροχρόνια και επομένως πιο ανησυχητική τάση μείωσης της θέσης» που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, σημείωσαν.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποια είναι η “οικογένεια Bitcoin” και γιατί μετακομίζει στον παράδεισο των crypto της Ευρώπης



    ΣΧΟΛΙΑ