• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Συνεχίζεται η πτώση στη σκιά της Fed

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το bitcoin υποχωρεί για τέταρτη ημέρα καθώς οι προσδοκίες για την μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ των τελευταίων τριών δεκαετιών, περιορίζουν τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με μεγαλύτερο κίνδυνο.

    Ο συντελεστής συσχέτισης μεταξύ του Bitcoin και των αμερικανικών μετοχών έχει ενισχυθεί τις τελευταίες 90 ημέρες. Πτώση σημείωσαν και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως τα Ether, XRP και Litecoin.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε για λίγο κάτω από τα 43.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 24 Μαρτίου, πριν ανακάμψει στα περίπου 43.400 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 1,1%. Από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει απώλειες 6,2%.

    Τα altcoins έχουν υποχωρήσει περισσότερο λόγω της μικρότερης αγοραίας αξίας τους και του χαμηλότερου όγκου συναλλαγών, που συνήθως οδηγεί σε μεγαλύτερες διακυμάνσεις των τιμών τους. Το Cardano έχει υποχωρήσει κατά 7,2% τις τελευταίες πέντε ημέρες, ενώ το Solana κατέγραψε απώλειες 7,7%.

    Correlation between Bitcoin and stocks remains positive
    Η συσχέτιση μεταξύ Bitcoin και μετοχών παραμένει θετική

    Το Bitcoin ξεπέρασε για λίγο τα 48.000 δολάρια στα τέλη Μαρτίου καλύπτοντας τις απώλειες που είχε σημειώσει από τέλος του 2021 και προκαλώντας αισιοδοξία ότι θα ξεφύγει από το στενό εύρος συναλλαγών στο οποίο έχει παγιδευτεί.

    Το Ether είχε καλύτερη απόδοση από το Bitcoin κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης λόγω της επερχόμενης τεχνικής αναβάθμισής του που είχε προγραμματιστεί για φέτος.

    Νωρίτερα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής κρυπτονομισμάτων Michael Novogratz είπε ότι μόλις η Fed σταματήσει τις αυξήσεις, το Bitcoin θα μπορούσε να απογειωθεί ξανά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το ράλι του Bitcoin σκοντάφτει σε τεχνικά εμπόδια

    Γιατί η Greenpeace και ο δισεκατομμυριούχος Chris Larsen κηρύσσουν πόλεμο στο bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ