• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Νέο ιστορικό ρεκόρ, ξεπέρασε και τα 66.000 δολάρια

    • NewsRoom
    bitcoin

    bitcoin


    Πάνω από τα 66.000 δολάρια διαμορφώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του η τιμή του bitcoin. Το νέο ιστορικό ρεκόρ για το διασημότερο κρυπτονόμισμα έρχεται μετά την χθεσινή εισαγωγή του πρώτου ETF συνδεδεμένου με το bitcoin στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Αυτή την ώρα η τιμή του bitcoin διαμορφώνεται στα 66.066,77 δολάρια καταγράφονας άνοδο 5,89%. Μάλιστα το θετικό κλίμα έχει επιρρεάσει και τα υπόλοιπα μεγάλα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να κινείται στα  4.009,42 δολάρια με άνοδο +5,22%, ο  XRP στο 1,13 δολάρια με άνοδο 4,34% και το Cardano στα  2,19 δολάρια με άνοδο 2,97%.

    Το ProShares Bitcoin Strategy ETF, που διαπραγματεύεται με το σύμβολο BITO, είναι συνδεδεμένο με το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του bitcoin που διαπραγματεύεται στο Chicago Mercantile Exchange.

    Η SEC είχε δώσει το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγμάευσης του ETF την περασμένη Παρασκευή. Η ProShares είχε καταθέσει αίτημα για το ETF της το περασμένο καλοκαίρι, αφού ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler κατέστησε σαφή την προτίμησή του για ένα bitcoin fund που θα συνδέεται με την αγορά futures και όχι άμεσα με το ίδιο το διάσημο κρυπτονόμισμα. Άλλα ETF μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα να διαπραγματεύονται.

    Διαβάστε επίσης

    Volaris: Πληρωμές σε Bitcoin θα δέχεται ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στο Ελ Σαλβαδόρ

    Ανοδικό ντεμπούτο για το πρώτο ETF συνδεδεμένο με bitcoin στη Wall Street



    ΣΧΟΛΙΑ