• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Κοντά σε χαμηλό διμήνου

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Πιέσεις δέχονται τα κρυπτονομίσματα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές περιβάλλονται από τις ανανεωμένες ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία, με το bitcoin να χάνει περίπου 2%, στα 28.506 δολάρια.

    H καθοδική κίνηση ξεκίνησε μετά τη χθεσινή δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι για τον πληθωρισμό, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται και νέα άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων.

    Αργά την Τετάρτη, το bitcoin βρέθηκε να υποχωρεί έως τα 28.335,42 δολάρια, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να επιβραδυνθεί ο πληθωρισμός.

    Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση, του Ιουλίου, η Fed είχε αυξήσει το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 22 ετών. Οι αγορές πόνταραν μέχρι στιγμής στο ότι η νομισματική αρχή δεν θα κάνει άλλες κινήσεις φέτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Walmart: Ισχυρή κερδοφορία με υπέρβαση των προβλέψεων και αναβάθμιση του guidance

    Ξεκίνησε η διαδικασία μετάγγισης του φορτίου του βυτιοφόρου που έπιασε πυρκαγιά στην Κακιά Σκάλα

    Η Σίτι με €4,073 δισ. η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ