• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Επιστρέφει πάνω από τα 44.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Στα 66.000 δολάρια το Bitcoin-Σε νέα ρεκόρ το Ether

    Bitcoin


    Το Bitcoin σκαρφάλωσε και πάλι πάνω από τα 44.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

    Η αισιοδοξία για εκτόνωση των εντάσεων στο μέτωπο της Ουκρανίας αναζωπυρώνει τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία, ενισχύθηκε νωρίτερα έως και 5,2% στα 44.449 δολάρια. Ανοδικά κινούνται και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα. Το Ether σημειώνει άλμα σχεδόν 7%, το Solana καταγράφει κέρδη άνω του 9% και το αγαπημένο DeFi, Aave, καταγράφει άνοδο 7%.

    Bitcoin jumps up on reports of easing tension between Russia and Ukraine
    Το Bitcoin εκτινάσσεται μετά από αναφορές για χαλάρωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών ενισχύθηκαν και οι μετοχές στην Ευρώπη σημείωσαν άνοδο καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ορισμένα στρατεύματα αρχίζουν να επιστρέφουν στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων. Οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για μια πιθανή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είχαν ενταθεί αυτή την εβδομάδα.

    «Το επίπεδο γεωπολιτικής έντασης που υπήρχε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αυτή τη στιγμή φαίνεται να μειώνεται, επομένως υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι οι άνθρωποι επιστρέφουν στο κυνήγι ευκαιρίας», δήλωσε ο Kenny Polcari, διευθύνων σύμβουλος της Kace Capital Advisors.

    Ο James Butterfill, επικεφαλής ανάλυσης στην CoinShares, επισήμανε ότι οι αναφορές πως η ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε να επιτρέψει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, εν μέρει για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, θα μπορούσαν επίσης να ωθήσουν το κρυπτονόμισμα υψηλότερα.

    Όπως σημειώνει το Bloomberg, διαγραμματικό μοτίβο δείχνει ότι το Bitcoin, θα μπορούσε να πιάσει και πάλι τα 53.000 δολάρια, αν περάσει το όριο των 44.600 δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το μοτίβο που δείχνει ότι έρχονται καλύτερες μέρες για το Bitcoin

    JP Morgan: Στα 38.000 δολάρια η εύλογη αξία του bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ