• Cryptocurrencies

    Ανάλυση: Αυτά είναι τα κρυπτονομίσματα που ξεχώρισαν τον Φεβρουάριο με αποδόσεις 281% και 110%


    Μετά το τελευταίο ράλι του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, πολλοί αναρωτιούνται αν πλησιάζουμε στην κορυφή της αγοράς, αλλά οι αναλυτές της πλατφόρμας Kraken δεν έχουν πειστεί ακόμη.

    Η ομάδα εμπειρογνωμόνων Kraken Intelligence, δημοσίευσε την Έκθεση για τις προοπτικές της αγοράς με τίτλο « Stayin’ Ahead of The Curve», η οποία εμβαθύνει σε δεδομένα που υποδηλώνουν ότι ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων στην αγορά διατηρείται και ότι η θεσμική υιοθέτηση παραμένει σε ανοδική τάση

    Εστιάζει κυρίως στις βασικές εξελίξεις της αγοράς και τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν κρυπτονομίσματα όπως BTC, ETH, ADA, DOT,.

    Οι αναλυτές αναλύουν γιατί τα Cardano (ADA), Polkadot (DOT) και τα non-fungible tokens (NFTs) σημείωσαν μεγάλα κέρδη.

    Βασικά σημεία ανάλυσης:

    BTC Logarithmic Regression Retracement

    Η ιστορική ενέργεια δείχνει ότι οι διορθώσεις του bitcoin αναδρομικά κυμαίνονται μεταξύ 70-90%.  Κατά την εξέταση των μακροπρόθεσμων τάσεων, οι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι απέχουμε ακόμη πολύ από την κορυφή ενός κύριου κύκλου αγοράς.

    ETH Trailing BTC

    Το Ethereum εμφάνισε τις χαμηλότερες κινήσεις σε μια «καυτή» αγορά κρυπτονομισμάτων τον Φεβρουάριο, επιστρέφοντας μόνο μέτρια κέρδη. Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι τα τέλη συναλλαγών καθιστούν όλο και περισσότερο απαγορευτικό το κόστος για συναλλαγές.

    Ιστορική μεταβλητότητα

    Οι αποδόσεις των τιμών και η αστάθεια του bitcoin παρέμειναν ισχυρές τον Φεβρουάριο.

    Παρά την καταγραφή του δεύτερου πιο ευμετάβλητου μήνα, η τιμή του Bitcoin εκτιμήθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Εάν η τάση συνεχιστεί, οι αποδόσεις θα πρέπει να ξεπεράσουν τον ιστορικό μέσο όρο του πρώτου τριμήνου.

    Θετικοί & αρνητικοί συσχετισμοί

    Η διάθεση των επενδυτών κατέκλυσε τις αγορές με ρίσκο και το bitcoin ήταν σίγουρα μέρος αυτής της αφήγησης που περιελάμβανε μετοχές όπως το GameStop και η Tesla. Αυτή η διάθεση ευφορίας εξαφανίστηκε κοντά στο τέλος του μήνα, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό προκάλεσαν την πώληση και την αύξηση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων ομολόγων των ΗΠΑ.

    Πηγή: Kraken Intelligence

    Παρά την υποχώρηση κατά 20% από το υψηλό που κατέγραψε μέσα στον Φεβρουάριο, η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε για πέμπτο συνεχόμενα μήνα, με μηνιαία απόδοση +37%.

    Μόνο στις 24 Φεβρουαρίου οι συναλλαγές έφθασαν τα 21,5 δισ. δολάρια, λίγο χαμηλότερα από το ρεκόρ όγκου συναλλαγών των 21,8 δισ. στις 12 Ιανουαρίου.

    Το DOT πέτυχε για τον μήνα που πέρασε απόδοση της τάξης του 110% με τον όγκο συναλλαγών να αυξάνεται άνω του 32% σε ετήσια βάση.

    Πηγή: Kraken Intelligence

    Το εντυπωσιακό +281% του ADA (Cardano) ήταν η καλύτερη μηνιαία αλλά και σε βάθος έτους απόδοση όλων των κρυπτονομισμάτων (ακόμα και του BTC).



    ΣΧΟΛΙΑ