ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η μετοχή της American Bitcoin, εταιρείας εξόρυξης bitcoin με τη στήριξη των δύο γιων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εμφάνισε σημάδια σταθεροποίησης στο premarket της Τετάρτης, μία ημέρα μετά τη βουτιά σχεδόν 40% που ακολούθησε τη λήξη της περιόδου δέσμευσης μετοχών (lock-up).
Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 9% στα 2,39 δολάρια, μετά το κύμα πωλήσεων της Τρίτης που εξαΰλωσε μεγάλο μέρος της αξίας της, με αφορμή την πρώτη αποδέσμευση προ-συγχώνευσης μετοχών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην πλατφόρμα X.
Η American Bitcoin, που ανήκει κατά πλειοψηφία στη Hut 8 Corp, είναι μία από τις αρκετές κρυπτο-εταιρείες που συνδέονται με την οικογένεια Τραμπ και εισήχθησαν στο Nasdaq τον Σεπτέμβριο μέσω αντίστροφης συγχώνευσης με την Gryphon Digital Mining.
Στην εταιρεία, ο Έρικ Τραμπ έχει ρόλο συνιδρυτή και Chief Strategy Officer, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είναι μέτοχος.
«Αναμέναμε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι νευρικές, μέχρι οι μετοχές να βρουν νέους κατόχους», έγραψε στην πλατφόρμα X ο πρόεδρος της American Bitcoin, Ματ Προυσάκ.
Σε ξεχωριστή ανάρτηση ο CEO της Hut 8 και εκτελεστικός πρόεδρος της American Bitcoin, Άσερ Γκενούτ, διευκρίνισε ότι η Hut 8, όπως και οι Έρικ και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, καθώς και άλλοι βασικοί εταίροι, δεν συμμετείχαν στη διάθεση των μετοχών που αποδεσμεύτηκαν και εξακολουθούν να κατέχουν τα μερίδιά τους.
Το sell-off σημειώνεται σε μία περίοδο κατά την οποία η αυξημένη παγκόσμια αποστροφή ρίσκου πιέζει έντονα τα ψηφιακά assets, επηρεάζοντας και τις κρυπτονομισματικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με την οικογένεια Τραμπ.
Τα memecoins $TRUMP και $MELANIA, που είχαν λανσαριστεί νωρίτερα μέσα στο έτος, έχουν υποχωρήσει κατά 92% και 99% αντίστοιχα από τα υψηλά τους. Η Trump Media & Technology Group, η οποία έχει συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά bitcoin, καταγράφει πτώση 67% από την αρχή του έτους.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Απρόσμενη μείωση της ιδιωτικής απασχόλησης τον Νοέμβριο
Info Quest: O Johnson Zhao νέος Γενικός Διευθυντής στη διεύθυνση Mobility
Macy’s: Κερδίζουν έδαφος τα πολυκαταστήματα-θεσμός της Νέας Υόρκης – Θετικές προοπτικές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χειμερινό αυγό Φαμπερζέ – Η «Μόνα Λίζα» των διακοσμητικών έσπασε κάθε ρεκόρ
- Μαύρη Θάλασσα: 250% αυξήθηκαν τα ασφάλιστρα μετά τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια
- Οι Χούθι απελευθέρωσαν το πλήρωμα του ελληνικού Eternity C που δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα τον Ιούλιο
- Νέα ηγεσία στη Binance: Η Yi He ορίζεται συν-CEO