• ΑΓΟΡΕΣ

    Citi: Κορυφαία επιλογή η μετοχής της Τιτάν με νέα τιμή στόχο τα €26 για το 2024

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


    Η αμερικανική τράπεζα Citi δίνει ως κορυφαία επιλογή τη μετοχή της Τιτάν από τις μικρότερες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες στον κλάδο των ευρωπαϊκών οικοδομικών προϊόντων.

    Ο αναλυτής Ephrem Rav της τράπεζας αυξάνει επίσης την τιμή στόχο για τη μετοχή TITC -1,51% 29,30 στα €26 από €24 ευρώ πριν, με τη σύσταση να διατηρείται σε αγορά (buy). Στο ανοδικό σενάριο της Citi, η τιμή στόχος αυξάνεται σε €31 ευρώ και στο καθοδικό σενάριο στα €15,9.

    O αναλυτής είναι τόσο αισιόδοξος που τοποθέτησε τη μετοχή της Τιτάν (μαζί με τις Buzzi, HEIG, Vicat και Holcim) σε καθεστώς ‘positive catalyst watches’ το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να ανακοινωθεί κάτι πολύ σημαντικά θετικό για τη μετοχή στο διάστημα των επόμενων 30 ημερών. «Το positive catalyst watch της Τιτάν είναι για άνοδο με διάρκεια 30 ημέρες και πιθανός καταλύτης η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Παρά τις συνεχείς ανοδικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων του consensus για τα EBITDA (+12% τους τελευταίους 3 μήνες), πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα σημαντικό περιθώριο για αναβαθμίσεις των κερδών στα αποτελέσματα (η εκτίμησή μας για τα EBITDA του 2023 είναι 12% πάνω από το consensus του Reuters)», εξηγεί ο Rav.

    Επενδυτική στρατηγική

    «Έχουμε σύσταση αγοράς για τις μετοχές της Τιτάν. Με το 60% του EBITDA να προέρχεται από την αγορά των ΗΠΑ, πιστεύουμε ότι ο όμιλος Τιτάν είναι ένα παιχνίδι στην αγορά των ΗΠΑ. Η Τιτάν έχει έκθεση στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Φλόριντα στις ΗΠΑ, γεγονός που θα βοηθήσει να αυξήσει τα κέρδη από την αγορά των ΗΠΑ. Αναμένουμε επίσης ότι η αγορά της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιώνει τα περιθώρια κέρδους. Η ζήτηση τσιμέντου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει βελτιωθεί και αναμένουμε υψηλότερα περιθώρια κέρδους σε αυτές τις αγορές τα επόμενα χρόνια λόγω υψηλότερων επιπέδων χρήσης των εργοστασίων. Στην Ελλάδα, το σημείο καμπής για την ανάκαμψη της ζήτησης φαίνεται να έχει επιτέλους έρθει μετά από μια δεκαετία χαμηλής ζήτησης και ο όμιλος είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από οποιαδήποτε ανάκαμψη με την ισχυρή ηγετική θέση στην αγορά και την ανταγωνιστική σε κόστος βάση περιουσιακών στοιχείων στην ελληνική αγορά», εξηγεί ο Rav.

    Οι βασικοί κίνδυνοι για τις προβλέψεις και την τιμή-στόχο περιλαμβάνουν:

    • Πολιτικές προκλήσεις στην Αίγυπτο, μια αγορά όπου η Τιτάν πραγματοποιεί σημαντικό ποσό πωλήσεων.
    • Υπάρχουν επίσης κίνδυνοι περαιτέρω υποτίμησης του νομίσματος και πίεσης των τιμών στην Αίγυπτο, καθώς και επιβράδυνση της ανάκαμψης των κατασκευών στις ΗΠΑ.
    • Οι κίνδυνοι του καθαρού χρέους και του ισολογισμού της Τιτάν θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγαλύτερο ζήτημα αν η κερδοφορία επιδεινωθεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Alpha: Πού οφείλεται το ράλι στις τράπεζες

    Αυτομάτως στον FTSE ο ΔΑΑ

    Χρηματιστήριο: Χωνεύει τις 1.360 μονάδες – Profit taking σε τράπεζες, blue chips



    ΣΧΟΛΙΑ