ΑΓΟΡΕΣ

Citi: Υποβαθμίζει τις προοπτικές της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς

  • NewsRoom
Citi: Στο 8,8% βλέπει την ανάπτυξη της Ελλάδας το 2021

Citigroup


Την προσοχή της επενδυτικής κοινότητας εφιστά η Citi, η οποία προειδοποιεί ότι η επενδυτική αισιοδοξία του τελευταίου διαστήματος μπορεί να «κοπάσει» μέσα στο 2021 και ότι οι μετοχές στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν μείνει περίπου στάσιμες.

Οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν επηρεάστηκαν από το χάος της Τετάρτης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, με τους Dow Jones και S&P 500 να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά την Τετάρτη και τον ιαπωνικό Nikkei 225 να σημειώνει νωρίτερα σήμερα υψηλό 30ετίας.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν αύξηση μόλις 2% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI All Countries World Index για το 2021.

Πιο ειδικά, υποβαθμίζουν τις προοπτικές της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς σε neutral, ενώ βλέπουν το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ ως απειλή για το δολάριο, το οποίο βλέπουν να αποδυναμώνεται έτι περαιτέρω το τρέχον έτος, δίνοντας ώθηση στις αναδυόμενες αγορές και τις μετοχές των εμπορευμάτων.

Οι καλύτερες αποδόσεις αναμένονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Citi προβλέπει απόδοση 7% για τον FTSE 100 και στην Αυστραλία, όπου ο S&P/ASX 200 αναμένεται να σημειώσει άνοδο 6%. Οι αναδυόμενες αγορές της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας ξεχωρίζουν στις προβλέψεις ως έχουσες ιδιαίτερες προοπτικές ανόδου.

Η “ήπια αισιόδοξη” εκτίμηση των αναλυτών της Citi για την πορεία των μετοχών βασίζεται στην επιτυχία των εμβολιασμών σε διεθνή κλίμακα, με την πρόβλεψή τους για το παγκόσμιο ΑΕΠ να είναι ανάπτυξη 5% για το 2021, έναντι συρρίκνωσης 3,9% για το 2020.

Διαβάστε επίσης:

Citi: Οι προοπτικές του 2021 – Αυτές είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες στη μετά COVID εποχή

Wall Street: Με ισχυρά κέρδη άνοιξαν οι βασικοί δείκτες, πάνω από τις 31.000 ο Dow Jones

 ΣΧΟΛΙΑ