ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fed: Γιατί διαλύει επιτροπές για το κλίμα που μελετούσαν τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας
Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του χρυσού μετά από δύο ημέρες πτώσης, καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν την πρόσφατη αδυναμία του δολαρίου για να αγοράσουν, παρόλο που τα κέρδη περιορίστηκαν λόγω της μερικής υποχώρησης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.
Ειδικότερα, η τιμή spot του “ασφαλούς καταφυγίου” αυξάνονταν το μεσημέρι της Τετάρτης κατά 0,57%, διαπραγματευόμενη κοντά στα 3.320,14 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το δολάριο σημείωνε άνοδο, επηρεασμένο από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ ανέκαμψε απότομα τον Μάιο από ένα σχεδόν πενταετές χαμηλό.
Το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο σημείωναν μικρή άνοδο.
Υπενθυμίζεται ότι το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 1,3% στη συνεδρίαση της Τρίτης, μετά την ισχυρή καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ που σηματοδότησε μια πιο θετική προοπτική για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ωστόσο, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο μέχρι στιγμής φέτος, αν και οι τιμές διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή σχεδόν 200 δολάρια κάτω από το ιστορικό υψηλό που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα.
Σε εγρήγορση οι αγορές
Όμως, οι αγορές παραμένουν σε εγρήγορση, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν το αυξανόμενο έλλειμμα των ΗΠΑ, την αβεβαιότητα σχετικά με τις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.
Όσον αφορά το μέλλον, οι επενδυτές προετοιμάζονται για το προτιμώμενο μέτρο για τον πληθωρισμό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), τον δείκτη Προσωπικών Δαπανών Κατανάλωσης (PCE), εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο οποίος θα δημοσιευθεί την Παρασκευή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, ζήτησε την Τρίτη να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με το πώς οι υψηλότεροι δασμοί επηρεάζουν τον πληθωρισμό.
Διαβάστε επίσης:
ΕΚΤ: Επανέρχεται η ανησυχία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Απώλειες για τους δείκτες παρά το δικαστικό μπλόκο στους δασμούς του Τραμπ
- Δημοσκόπηση MRB: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, πάνω από 10% διαφορά από την Πλεύση Ελευθερίας
- Τραμπ: Εξετάζεται αμεση προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του δικαστικού μπλόκου στους δασμούς
- Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Υπογράφεται την Παρασκευή η δεύτερη σύμβαση
