• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρυσός: Βαδίζει σε τρίτη εβδομάδα απωλειών με φόντο την εκτίναξη του δολαρίου

    • Bloomberg
    τράπεζες


    Ο χρυσός ετοιμάζεται να κλείσει με απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, την ώρα που το δολάριο σημειώνει ράλι εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις για το μέγεθος της επόμενης αύξησης των επιτοκίων της Fed.

    Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλό έξι εβδομάδων καθώς ο δείκτης του δολαρίου σκαρφάλωσε σε επίπεδα ρεκόρ την Πέμπτη και οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να ανεβαίνουν, περιορίζοντας την ελκυστικότητα του.

    Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας αργότερα την Παρασκευή αναμένεται να δείξει υγιή αύξηση της μισθοδοσίας για τον Αύγουστο και ακολουθεί μετά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.

    Traders await US jobs data for clues on Fed rate hikes
    Οι traders αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς θα παρέχουν ενδείξεις σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed

    Ο πρόεδρος της Fed Bank of Atlanta, Raphael Bostic, δήλωσε την Πέμπτη ότι η εκστρατεία για τη μείωση του πληθωρισμού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σημειώνοντας ότι ο τρέχων ρυθμός απέχει πολύ από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για 2%.

    Οι traders αναμένουν ολοένα και περισσότερο μια ακόμη μεγάλη άνοδο των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση λήψης αποφάσεων στις 20-21 Σεπτεμβρίου.

    «Ο χρυσός γίνεται σάκος του μποξ, καθώς οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων έχουν αναζωογονήσει τις συναλλαγές του δολαρίου», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγοράς στην Oanda Corp. «Δεν αναμένεται καμία ανακούφιση για τον χρυσό μέχρι να τελειώσει η άνοδος με τις παγκόσμιες αποδόσεις των ομολόγων», πρόσθεσε.

    Η spot τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% νωρίτερα, στα 1.699,57 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας καταγράφει απώλειες 2,2%. Την Πέμπτη η τιμή του υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Ιουλίου.

    Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot υποχώρησε κατά 0,1%. Άνοδο σημειώνουν το ασήμι, το παλλάδιο και η πλατίνα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χρυσός: Συνεχίζεται το πτωτικό σερί – Μία ανάσα από το όριο των 1.700 δολαρίων

    Πρώιμος… βαρύς χειμώνας στο χρηματιστήριο – Όλα τα νεότερα για τη στάση των ξένων, οι τράπεζες και τα deals



    ΣΧΟΛΙΑ