• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρυσός: Μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια σύμφωνα με βετεράνο του κλάδου

    • Bloomberg
    Jake Klein, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας εξόρυξης Evolution Mining

    Jake Klein, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας εξόρυξης Evolution Mining


    Ο χρυσός θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά το επόμενο έτος, όσο ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δήλωσε ο Jake Klein, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας εξόρυξης Evolution Mining.

    Όπως τονίζει το πολύτιμο μέταλλο θεωρείται παραδοσιακά ως μέσο αντιστάθμισης έναντι των πιέσεων των τιμών.

    Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed μπορεί την τελευταία στιγμή είτε να αναβληθούν είτε να είναι μικρότερες, «η αγορά θα πρέπει να συνηθίσει στα υψηλότερα νούμερα του πληθωρισμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο βετεράνος του κλάδου χρυσού στην τηλεόραση του Bloomberg. «Αυτό είναι καλό για τον χρυσό».

    Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι κατανόησαν την ανάγκη να μετριάσουν τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων. Οι συμμετέχοντες προειδοποίησαν επίσης ότι η υπερβολική σύσφιξη θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία, ενώ επισήμαναν τον κίνδυνο εδραίωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

    Ο χρυσός υποχώρησε μόλις 4% το 2022, ακόμη και όταν οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Fed, ακολούθησαν επιθετική νομισματική πολιτική, με τα υψηλότερα επιτόκια να μειώνουν την ελκυστικότητα του άτοκου πολύτιμού μετάλλου. Οι τιμές αναμένεται να ανακάμψουν όταν η Fed στραφεί σε χαλάρωση μετά από περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της FS Investments, Troy Gayeski.

    Η spot τιμή του χρυσού διαπραγματεύονταν στα 1.765,30 δολάρια την Πέμπτη. Η τιμή του σημείωσε ρεκόρ τον Αύγουστο 2020, φτάνοντας στα 2.075,47 δολάρια, ενώ έφτασε κοντά σε αυτά τα επίπεδα νωρίτερα φέτος πριν υποχωρήσει το δεύτερο τρίμηνο.

    Ο Klein μίλησε αφότου η Evolution ανακοίνωσε πτώση 6% στα καθαρά κέρδη ολόκληρου του έτους, στα 323,3 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (224 εκατομμύρια δολάρια) νωρίτερα την Πέμπτη. Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή κατά 12,5% σε περίπου 720.000 ουγγιές το οικονομικό έτος 2023 και επιπλέον 11% το επόμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το δολάριο «ρίχνει» το χρυσό για τρίτη συνεχόμενη μέρα

    Τέλος οι διαφημίσεις εκατομμυρίων για τη crypto βιομηχανία, μετά την κατάρρευση και το ντόμινο πτωχεύσεων



    ΣΧΟΛΙΑ