• Οικονομία

    Το δολάριο «ρίχνει» το χρυσό για τρίτη συνεχόμενη μέρα

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Για τρίτη συνεχόμενη φορά, οι τιμές του χρυσού επέκτειναν τις απώλειες καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του αμερικανικού δημοσίου ενισχύθηκαν, ενώ οι επενδυτές μπήκαν σε ζώνη στα επόμενα λεπτά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούλιο.

    Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,67% στα 1.763,59 δολάρια ανά ουγγιά. Το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,7% στα 1.776,70 δολάρια.

    Οι τιμές

    • Το ασήμι Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 35 σεντς, ή 1,8%, στα 19,731 δολάρια η ουγγιά.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του παλλαδίου Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 12,30 δολ., ή 0,6%, στα 2.136,70 δολ. η ουγγιά,
    • Η πλατίνα Οκτωβρίου έχασε 12 δολ. ή 1,3%, στα 919,30 δολ. ανά ουγγιά.
    • Ο χαλκός Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 4 σεντς, ή 1,1%, στα 3,5835 δολάρια ανά λίβρα.

    Τι αναφέρουν οι αναλυτές

    «Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρώς λόγω του ισχυρότερου δολαρίου και των αποδόσεων… Ο υψηλός αριθμός πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγείρει ανησυχίες ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο θα είναι πιο επιθετικές», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

    Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτινάχθηκε τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1982, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters και τροφοδοτώντας τα στοιχήματα των επενδυτών ότι η BoE θα συνεχίσει να αυξάνει γρήγορα τα επιτόκια. «Το κύριο σημείο εστίασης της ημέρας είναι τα λεπτά της Fed. Υπάρχουν προσδοκίες ότι η Fed θα ενίσχυε μια επιθετική στάση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετη πίεση στον χρυσό», πρόσθεσε ο Μέγκερ.

    Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ήταν επίσης ανοδικές για την ημέρα. «Το συμπόσιο του Jackson Hole αποτελεί μια πρόσθετη λεωφόρο για τη Fed για να ωθήσει πίσω την εξωφρενική αφήγηση… Το εμπόριο πόνου στον χρυσό παραμένει προς τα κάτω», ανέφερε η TD Securities σε σημείωμα.

    Οι πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις αξιωματούχων της Fed επιβαρύνουν τον μη τοκοφόρο χρυσό, ωθώντας τον κάτω από το βασικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης

    Οριακές απώλειες για τις ευρωαγορές με το βλέμμα σε πληθωρισμό και FED

    Πτώση για τα αποθέματα του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ

    Αυξήθηκαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ