ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: «Τρένο» και σήμερα η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κάτω από τις 660 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


Με κίνηση προς τις 657 μονάδες και απώλειες στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών 0,5%, η αγορά υποχωρεί.

Υποχωρεί σε μία ακόμα άσχημη μέρα για τις διεθνείς αγορές, οι οποίες δεν διάγουν και την καλύτερη εβδομάδα της χρονιάς. Οι απογοητευτικές ανακοινώσεις από την Fed, πίεσαν χθες την Wall και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Dax στην Φρανκφούρτη να υποχωρεί πάνω από 1% και ο Cac στο Παρίσι κατά 0,85%.

Η μάχη και σήμερα στο ταμπλό θα δοθεί στο να κρατηθούν τα κεκτημένα των 660 μονάδων. Ο γενικός δείκτης μπορεί να κινείται πάνω από τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών, αλλά τα επίπεδα παραμένουν εύθραυστα. Απαιτείται τζίρος, συναλλαγές και πρωτίστως επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο ατονεί όταν το διεθνές κλίμα είναι άσχημο, σχολιάζουν οι χρηματιστές.

Με εξαίρεση την Coca Cola και την Ελλάκτωρ, στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι. Χρηματιστές, υποστηρίζουν ότι παρατηρείται ταυτόχρονα και… η εξαέρωση των προηγούμενων ημερών. Σε κάθε περίπτωση οι συναλλαγές στα πρώτα λεπτά αγγίζουν τα 4 εκατ. Ευρώ. Η Coca Cola κρατάει στα 22,72 ευρώ με θετικό πρόσημο, ως χαρτί που «επιστρατεύεται» τις δύσκολες μέρες για να κρατηθεί η αγορά. Εντολές αγορών επίσης, βγαίνουν και σήμερα στην Ελλάκτωρ, που πάτησε το 1,47 με κέρδη πάνω από 7%.

Πάνω από 2% στο ξεκίνημα, οι απώλειες στην Alpha, την Aegean, την ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 5,98 και την Eurobank.

Ηπιότερη είναι η πτώση, με απώλειες κάτω από 1% για την Βιοχάλκο ΒΙΟ -2,26% 3,90, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, τα ΕΛΠΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΧΑΕ, Μότορ Όιλ, Jumbo, Mυτιληναίο, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Η συνεδρίαση είναι σαφώς πτωτική, αφού 40 μετοχές υποχωρούν και μόλις 17 ενισχύονται.

Τεχνικά, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, θα ήταν ευχής έργο για σήμερα, η αγορά να επαναπροσεγγίσει τις 660 μονάδες και να κλείσει πάνω από τα επίπεδα αυτά, έστω και οριακά.

Είναι σημαντικό να μην χαθεί το momentum, έπειτα από μια σειρά εξελίξεις, που αφορούν το χαμήλωμα των τόνων της τουρκικής προκλητικότητας, την προφυλάκιση των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, τις λελογισμένες παροχές από τον πρωθυπουργό, το deal στην Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ