• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες, Πληροφορική και Coca Cola επαναφέρουν τον δείκτη στην τροχιά των 860 μονάδων

    χρηματιστές στη wall street


    Μπορεί η τρέχουσα εβδομάδα για τις ξένες αγορές να κινείται σε χαλαρότερους από την Ελλάδα ρυθμούς, αφού το Πάσχα των Καθολικών είναι την ερχόμενη Κυριακή με αργία την Παρασκευή και την Δευτέρα, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

    Για δε την Ελλάδα, οι ξένοι επενδυτές παίρνουν μολύβι και χαρτί και λογαριάζουν τα νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, που συνολικά από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Απρίλιο αναμένεται να ξεπεράσουν τα 14 δισ. ευρώ (24 δισ. το 2020).

    Ταυτόχρονα, την Παρασκευή η αγορά αρχίζει να μπαίνει στους ρυθμούς των αυξήσεων κεφαλαίου. Την ερχόμενη Παρασκευή, λοιπόν, είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γ.σ. της Ελλάκτωρ με θέμα την αύξηση κεφαλαίου 120 εκατ. ευρώ. Στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Πειραιώς και στη συνέχεια ακολουθεί η εισήγηση του Δ.Σ. της Aegean για την αύξηση των 60 εκατ. ευρώ.

    Εφόσον τα επιτόκια παραμένουν χαμηλά δεν θα πρέπει να αποκλειστούν νέες εκδόσεις από τις τράπεζες, κάτι που έχει προαναγγείλει άλλωστε η Τράπεζα Πειραιώς για 600 εκατ. ευρώ.

    Στο ταμπλό οι τράπεζες ηγούνται και σήμερα της αντίδρασης με τον γενικό δείκτη να επανέρχεται στα υψηλά προ 15θημέρου στις 859 μονάδες και τον τζίρο πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες έχουν τον πρώτο λόγο, με την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,76 να ανακάμπτει πάνω από 3%, την Alpha ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 και τη Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,67% 1,83 πάνω από 2% και κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα είναι η αντίδραση που βγαίνει στην ΕΤΕ ΕΤΕ 0,28% 7,07.

    Ισχυρή αντίδραση επίσης, πάνω από 2%, για την Aegean, την Coca Cola ΕΕΕ 1,22% 28,30, σχεδόν 4% η αντίδραση στην ΕΥΔΑΠ, πάνω από 1% τα κέρδη στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την Μότορ Όιλ.

    Κέρδη επίσης και για τις εταιρείες πληροφορικής. Στο προσκήνιο η Byte, η Q&R και η Entersoft με άνοδο από 1,4%-4,03%.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 56 ενισχύονται και 19 υποχωρούν. Η τεχνική ανάλυση θέλει επαναφορά του ανοδικού σεναρίου με την αγορά να οδηγείται προς τις 911 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    DBRS: Ισχυρή πρόκληση η υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέο μήνυμα Greenhill στους μετόχους – «Ήρθε η ώρα ευθύνης»

    Τραγικό τέλος για τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Πετρ Κέλνερ



    ΣΧΟΛΙΑ