• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τα σενάρια για την “απογείωση” της μετοχής της ΔΕΗ

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Υπερκέρδη για την  μετοχή της ΔΕΗ, που τέσσερις ώρες μετά το άνοιγμα υπεραποδίδει και σήμερα, με κέρδη 6,38%, στα υψηλά των 5,17 ευρώ και με όγκο 617 χιλιάδων τεμαχίων.

    Κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο για μεγάλα funds, που αγοράζουν για λογαριασμό ιδιωτών επενδυτών στο εξωτερικό, ποντάροντας στη δέσμευση της διοίκησης για 900 εκατ. ευρώ προ φόρων κέρδη φέτος. Η αποχώρηση του Silchester αφήνει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί.

    Το βρετανικό fund κατείχε περίπου το 14% των μετοχών της ΔΕΗ αλλά σήμερα το ποσοστό έχει υποχωρήσει κάτω του 5%.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποια funds αγοράζουν τις μετοχές που πουλάει  εδώ και μήνες το Silchester.

    Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την αγορά, τις επόμενες μέρες να ακούσουμε το όνομα του αντικαταστάτη. Επίσης, άλλες πληροφορίες αναφέρουν όπως η  Axia ή το Ambrosia αγοράζουν για λογαριασμό πελατών τους.

    Πάντως, η μετοχή από τα 3,78 ευρώ στο τέλος Αυγούστου “απνευστί” έχει αναρριχηθεί στα προαναφερόμενα επίπεδα τιμών, καταγράφοντας από τις 24/8 μόνο δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στις 8/9 και στις 11/9.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. πέρασε σε θετικό πρόσημο, στα επίπεδα των 666 μονάδων και με κέρδη 0,8%, αφού πρώτα έδωσε την ευκαιρία για αποχώρηση των βιαστικών μεταξύ 658 – 661 μονάδων. Οι συναλλαγές πλησιάζουν τα 30 εκατ. ευρώ.

    Πάνω από 2% αυτή την ώρα τα κέρδη για την Βιοχάλκο και πάνω από 1% για τα ΕΛΠΕ, την Εθνική, την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΤΕ. Κάτω από 1% η αντίδραση στην Alpha, την Aegean, την ΓΕΚ/Τέρνα, την Eurobank, την Μότορ Όιλ και τον Μυτιληναίο. Πιέσεις, αλλά ελεγχόμενες σε Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 59 ενισχύονται και 34 υποχωρούν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ