• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τα αποτελέσματα οδηγούν την αγορά – «Καλπάζει» η ΓΕΚ Τέρνα μετά και το πακέτο

    χρηματιστές στη wall street


    Πάνω από 4 φορές υπερκάλυψη για το ομόλογο της ΔΕΗ με προσφορές άνω των 2 δισ. Ευρώ και πάνω από το 70% της έκδοσης έχει περάσει σε ξένους, αναφέρουν πληροφορίες της τελευταίας στιγμής.

    Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα τίθενται στο προσκήνιο και συντηρούν την έκτη συνεχόμενη ανοδική αντίδραση. Χθες ήταν Eurobank ΕΥΡΩΒ -2,19% 1,79 που για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια άφησε ανοικτή την προοπτική διανομής μερίσματος.

    Σήμερα, ήταν τα αποτελέσματα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΧΑ -1,10% 1,79 που εμφάνισε εντυπωσιακή αύξηση στα EBITDA παρά τη μείωση των καθαρών κερδών που αποδίδονται στην υποχώρηση των διεθνών τιμών των μετάλλων και η μετοχή οδηγείται ήδη σε νέα υψηλά έτους.

    Ο γενικός δείκτης οδηγήθηκε στο ξεκίνημα στις 847 μονάδες και πριν καν περάσει το πρώτο ημίωρο από το άνοιγμα των συναλλαγών την Πέμπτη ο τζίρος πλησίαζε τα 9 εκατ. Ευρώ.

    Υπάρχουν ισχυροί λόγοι, σύμφωνα με την αγορά, που μπορούν να οδηγήσουν τον δείκτη σε νέα υψηλά 13 ή 14 μηνών. Από τη μία τα ισχυρά αποτελέσματα των εισηγμένων και από την άλλη η προοπτική ανάκαμψης, όσο πλησιάζει η έξοδος από το lockdown της αγοράς και της κοινωνίας.

    Εν τω μεταξύ, άκρως ενδιαφέρουσα είναι η ατζέντα που συζητείται τις τελευταίες μέρες στην αγορά. Το deal αποχώρησης της Reggeborgh από το μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -3,17% 15,88 και η είσοδος ενός ισχυρού παίκτη, όπως είναι η Μαριάννα Λάτση, δίνει την αίσθηση ότι ο όμιλος που διοικείται από τον Γιώργο Περιστέρη δεν μένει μετοχικά και χρηματιστηριακά αφημένος. Να σημειωθεί ότι γύρω στις 11:26 άλλαξε χέρια πακέτο στη ΓΕΚ Τέρνα, ύψους 32 εκατ. ευρώ.

    Η Eurobank έδωσε σύνθημα και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές. Πάνω από 1% τα κέρδη για την Alpha ΑΛΦΑ -2,53% 1,54 πάνω από 2,37 ευρώ ενισχύεται η ΕΤΕ ΕΤΕ -1,94% 7,07 και πάνω από 4% τα κέρδη που καταγράφει αυτή την ώρα η Eurobank.

    Αντίδραση 1,78% και για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,06% 3,75.

    Από εκεί και πέρα, κίνηση πάνω από τα 9,12 ευρώ για την ΔΕΗ, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η έκδοση του ομολόγου, ύψους 500 εκατ. Ευρώ και με τα bids να κυμαίνονται μεταξύ 4 – 4,25%.

    Στα 12,98 ευρώ ενισχύεται η Τέρνα Ενεργειακή, στα 13,12 ο ΟΤΕ, στα 12,66 η ΜΟΗ ΜΟΗ -0,76% 26,06 που έχει τη δική της έκδοση μπροστά, στα 3,89 ευρώ ενισχύεται η ΕΧΑΕ και κέρδη πάνω από 3% για την Ελλάκτωρ, που αγγίζει το 1,65.

    Ενισχύει τη δυναμική της η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που σημειώνει πλέον άνοδο στα 9,72 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Μεγάλη επιτυχία για το ομόλογο βιωσιμότητας – Οι ξένοι δίνουν 2 δισ. ευρώ

    Reggeborgh Invest: Επιβεβαιώνει την αποεπένδυση της από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Τα small caps που έχουν επιστρέψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα



    ΣΧΟΛΙΑ