• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Stock picking και επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό


    Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όσο καλπάζει η πανδημία και κατατρώγει τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

    Απώλειες 0,4% για τον Dax στην Φρανκφούρτη και οριακά κέρδη 0,2% για τον Cac στο Παρίσι, δίνουν την αίσθηση ότι στις αγορές της γηραιάς ηπείρου δεν υπάρχει κατεύθυνση και προσανατολισμός. Η Pfizer και η Moderna μπορεί να παρασκευάζουν εμβόλια, αλλά θα αργήσει ο χρόνος ευρείας κυκλοφορίας τους και χρησιμοποίησής τους από τους πολίτες.

    Μέχρι τότε όμως, κι αυτό προεξοφλούν οι επενδυτές, η ζημιά στις οικονομίες και τα αποτελέσματα θα είναι ανεπανόρθωτη.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και το Χ.Α. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί πάλι οριακά, στις 617 μονάδες και με τον τζίρο περί τα 3 εκατ. ευρώ, οι επενδυτές βλέπουν και δεν… ακουμπούν, επιλέγοντας τη διατήρηση ρευστότητας από το άνοιγμα νέων θέσεων.

    Οι κινήσεις στο ταμπλό είναι περιορισμένου εύρους. Κάποιες εντολές αγορών βγαίνουν σε ΟΤΕ ΟΤΕ 0,28% 14,26, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ, στα 12,19, 17,46 και 8,15 ευρώ αντίστοιχα. Τα δε κέρδη αισθητά κάτω από 1%. Πτώση πάνω από 1% μόνο για τη ΔΕΗ ΔΕΗ 1,77% 11,50 και την Ελλάκτωρ. Στη ΔΕΗ η εξήγηση είναι το profit taking, έπειτα από την κούρσα του περασμένου διμήνου και για την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,57% 2,58 , ότι ήρθε δεύτερη στην προσφορά για την Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας.

    Από εκεί και πέρα πιέσεις βγαίνουν στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 6,30 ευρώ, στα ΕΛΠΕ στα 4,44 ευρώ, ΕΥΔΑΠ στα 6,46 ευρώ, ΜΟΗ, στα 9,01 ευρώ, Jumbo στα 13,10, Μυτιληναίος στα 9,61 και Τέρνα Ενεργειακή στα 11,84 ευρώ.

    Αναλαμπές από την Alpha και την Εθνική, χωρίς όμως, να υπάρχει η διάθεση για κάποιου είδους θεαματική αντίδραση.

    Για δεύτερη μέρα συνεχίζει η μετοχή της Άβαξ, αλλά με κέρδη λίγο πάνω από 1%, κέρδη 5,5% στον Καραμολέγκο και φήμες για δημόσια πρόταση, 1,89% η άνοδος για την Κρι Κρι.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 44 υποχωρούν και 16 ενισχύονται. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται σοβαρός καταλύτης αντιστροφής της τάσης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ