• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Συσσώρευση δυνάμεων πάνω από τις 900 μονάδες, νέο πακέτο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    χρηματιστές στη wall street


    Πίσω της θέλει να αφήσει η αγορά το χθεσινό κλείσιμο που παρέσυρε τον γενικό δείκτη για μία ακόμα φορά στα όρια των 900 μονάδων. Ο στόχος παραμένει στις 950 μονάδες και τα χαρτοφυλάκια ζυγίζουν όλες τις πιθανότητες που διανοίγονται για μία ανοδική κίνηση που α) θα σταθεροποιήσει τον δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες, επίπεδα στα οποία έχει να καθίσει από πέρσι τον Φεβρουάριο, και β) θα δημιουργήσει τις προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερα ρίσκα.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δρώμενα, όπως η εισαγωγή 1,250 δισ. νέων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς δεν έχουν παρέλθει, αφού η Κεφαλαιαγορά δεν έχει δώσει ακόμα οριστική ημερομηνία για τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών. Σε τέτοιο σημείο δε υπήρξε έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των εποπτικών αρχών και των ξένων χαρτοφυλακίων που παρακολουθούν τη μετοχή ώστε ο οίκος FTSE άλλαξε την ημερομηνία για την αύξηση της στάθμης της μετοχής στην Τράπεζα Πειραιώς, αναμένοντας τα νέα κομμάτια.

    Σε κάθε περίπτωση, οι αβεβαιότητες όχι τόσο ως προς την αντίδραση της αγοράς, αλλά ως προς το πόσο σύντομα θα μπορούσε να επιτευχθεί, υπάρχουν, καθώς η αγορά έχει μπροστά της ένα ακόμα ομολογιακό δάνειο 500 εκατ. Ευρώ, αυτό της Eurobank, την αύξηση κεφαλαίου κατά 120 εκατ. Ευρώ της Ελλάκτωρ και την αύξηση κεφαλαίου κατά 60 εκατ. Ευρώ της Aegean.

    Με τις ευρωπαϊκές αγορές να βρίσκονται στα ιστορικά τους υψηλά ή τέλος πάντων πολύ κοντά σε αυτά, οι αναλυτές θα ήθελαν να ολοκληρωθεί η εβδομάδα με τον γενικό δείκτη σταθερά πάνω από τις 900, αφού μεσολαβεί μία αργία κατά την οποία το Χ.Α. θα είναι κλειστό για πέντε μέρες, αφού μετά την Μ. Πέμπτη θα ανοίξει την Τετάρτη, 5 Μαΐου.

    Με τον γενικό δείκτη στις 903 μονάδες, ο τζίρος ξεπερνάει τα 17 εκατ. Ευρώ, μετά το πακέτο στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, για περισσότερο από 1 εκατ. Τεμάχια, στα 11,20 ευρώ και αξία άνω των 12 εκατ. Ευρώ και φερόμενο αγοραστή, κατά τις πληροφορίες τον Γιώργο Περιστέρη.

    Πάνω από 6% οι απώλειες στην Πειραιώς, στα 14,20 ευρώ σταθεροποιείται ο ΟΤΕ και στα 14,45 ευρώ ο Μυτιληναίος.

    Αντίδραση εκ νέου για την Αεροπορία Αιγαίου, στα 5,45 ευρώ, στα 28,80 ενισχύεται η , στα 5,92 τα ΕΛΠΕ και στα 0,768 η Eurobank, καθώς είναι το μόνο από τα τραπεζικά χαρτιά με θετικό πρόσημο.

    Ωστόσο, υπό έλεγχο οι πιέσεις που βγαίνουν στην Alpha, που υποχωρεί λιγότερο από 1%, στο 1,243 ευρώ, όπως και η ΕΤΕ, στα 2,50 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Πόσες μετοχές θα πάρουν οι ιδιώτες Έλληνες επενδυτές που μπήκαν στην ΑΜΚ

    Με θετικούς καταλύτες το ελληνικό χρηματιστήριο…

    Χρηματιστήριο: Γιατί δεν ανησυχεί η αγορά από το profit taking



    ΣΧΟΛΙΑ