• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Σηκώνουν κεφάλι οι πωλητές, «αντίσταση» από ΤΕΝΕΡΓ, ΟΤΕ, ΜΟΗ, Βιοχάλκο

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Συσσώρευση στις ευρωπαϊκές αγορές και άλλη μία ευκαιρία για… πιέσεις και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Ο Dax στην Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4% και 0,3% ο CAC στο Παρίσι, καθώς στις αγορές δεν αρέσει η παρατεταμένη αβεβαιότητα ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, αν και έχει προεξοφληθεί, τουλάχιστον από τους αναλυτές στη Γηραιά Ήπειρο, ότι νικητής θα είναι ο Τζο Μπάιντεν. Στον οποίο οι Ευρωπαίοι βασίζονται για να αλλάξει η πολιτική δασμών που είχε επιβάλει ο απερχόμενος Ντόναλντ Τραμπ.

    Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές στην Ελλάδα βλέπουν επιβάρυνση των στοιχείων του προϋπολογισμού. Η νέα καραντίνα και οι περιορισμοί στην οικονομικοί δραστηριότητα προμηνύουν επιδείνωση της ύφεσης, αλλά και των ελλειμμάτων, τα οποία θα περάσουν και στον προϋπολογισμό του 2021.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί 0,79%, στις 585 μονάδες και με τζίρο πολύ κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές επιλέγουν να απέχουν ή να στρέφονται σε μεμονωμένα χαρτιά και κυρίως σε κινήσεις βραχυχρόνιου ορίζοντα, διασφαλίζοντας ρευστότητα, προφανώς για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

    Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02, ΟΤΕ ΟΤΕ 1,03% 13,67, ΜΟΗ ΜΟΗ 1,40% 27,62 και Βιοχάλκο ΒΙΟ -1,61% 5,51 είναι τα μόνα χαρτιά στα οποία βγαίνουν κάποιες εντολές. Είναι απορίας άξιο αν θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος των συναλλαγών. Στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η εικόνα δείχνει επιβαρυμένη. Πτώση πάνω από 2% στην Eurobank και πάνω από 1% σε Alpha και ΕΤΕ, με την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 να τείχνει να σταθεροποιηθεί στα 0,699 ευρώ.

    Κάτω από τα 13 ευρώ υποχωρεί η Jumbo, στα 9,56 ευρώ φέρνει η συσσώρευση τον Μυτιληναίο, στα 2,51 ευρώ και με πτώση πάνω από 1% στην EXAE, στα 6,61 ευρώ και πτώση 2,2% στην ΕΥΔΑΠ, στο 1,31 την Ελλάκτωρ με απώλειες πάνω από 1%. Στα 5,84 ευρώ υποχωρεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και στα 2,63 η Aegean, που φαίνεται ότι η περιοχή αυτή αποτελεί τη νέα της αφετηρία.

    Καλά νέα από το 10ετές, που διαμορφώνεται στο 0,82%, και ακόμα καλύτερα στο 5ετές που σημειώνει ισχυρή πτώση σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα, στο 0,067%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ